Terwijl we eindelijk zomers weer vieren, verzet Dublin’s SPRINTS onze gedachte graag even naar hartje winter met de aankondiging van hun debuutalbum “Letter To Self“, dat op 5 januari 2024 zal uitkomen bij City Slang. Het garagepunkkwartet deelt hierbij de nieuwe track en video, “Up and Comer“. die volgt op de eerder uitgebrachte stand-alone singles “Adore Adore Adore” en “Literary Mind“, die beide op Letter To Self terug te horen zijn. SPRINTS heeft ook een reeks Europese tourdata onthuld, trek je agenda en ga meemaken bij VERA op 22.02.24, in Rotown op 23.02.24 en/of op 24.02.24 bij Paradiso Tohuistuin in Amsterdam.

SPRINTS, opgericht in 2019, speelt schurende punkrock, beïnvloed door vroege Pixies, Bahaus, Siouxsie Sioux, King Gizzard, Savages en LCD Soundsystem. Hun EP Manifesto uit 2021 en de EP A Modern Job uit 2022 zorgden ervoor dat veel muziekpers de band al in een vroeg stadium leerde kennen en de band begin dit jaar live te zien was tijdens ESNS. Zangeres, gitarist en lead-songwriter Karla Chubb zegt dat hun debuutalbum “tekstueel en qua hoofdthema’s een zeer persoonlijk en autobiografisch album is, terwijl het sonisch een ruimte verkent die is geïnspireerd door onze liefde voor gothic uit de vroege jaren 80, noiserock uit de jaren 90 en modernere muziek invloeden. Het herhaalt onze meest kwetsbare momenten en doordrenkt ze met diepgewortelde garagepunk. Het heeft tot doel de dingen die als inherent negatief worden beschouwd – gevoelens van angst, furie en woede, om te zetten in iets positiefs. Onze ervaringen gebruiken om onszelf te voeden en ze in een positieve uitlaatklep gieten. Het is louterend, het is eerlijk, het is rauw.

De eerste single ‘Up and Comer‘ confronteert het imposter-syndroom. “Het is een onzichtbaar verhaal dat is opgebouwd door de twijfels en negativiteit die ik door anderen heb laten voeden“, legt ze uit. “Het is een nummer dat zich op deze ideeën richt en in plaats van me door ze te laten tegenhouden, ziet het me eindelijk loskomen van het verwachte, de woede omarmen en.. let it rip.

And rip it does.. samen met elk van de 11 nummers op Letter To Self. Chubb reisde samen met gitarist Colm O’Reilly, drummer Jack Callan en bassist Sam McCann naar de Franse Loire-vallei om het album in 12 dagen op te nemen met Daniel Fox van Gilla Band. Het resultaat is een verbluffend krachtige plaat met een boodschap van zelfacceptatie als kern. Letter To Self gebruikt pijn om groei te stimuleren en ziet SPRINTS met passie en doorzettingsvermogen hun eigen weg banen naar tevredenheid.

7 september 2023
In dit bericht:
Translate »