Naast Bertolf nog tien internationale acts aangekondigd voor optredens laatste weekend juni

Bertolf gaat een speciale show verzorgen op de aanstaande editie van het Rotterdam Bluegrass Festival. De Zwolse singer-songwriter bracht vorig jaar met ‘Bluefinger’ een met media-aandacht overladen bluegrass-album uit en speelde dat in 2023 voor het eerst live op het Rotterdam Bluegrass Festival. Nu komt hij weer terug naar het Noordplein en brengt hij een aantal bekende en bevriende gastmuzikanten mee. Wie dat zijn wordt later onthult. Optredens van de buitenlandse acts Tray Wellington (VS), Delaney Davidson (NZ), Nat Myers (VS), Riley Baugus (VS), Golden Shoals (VS), Carrie Nation and the Speakeasy (VS), New Valley String Band (SW), Damn Tall Buildings (VS), Mary Lee Family Band (BR) en Hezekiah Procter (CA) zijn ondertussen ook aangekondigd. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt, de complete line up omvat ruim dertig acts uit binnen- en buitenland en actief in de Amerikaanse rootsmuziek, plus een uitgebreide randprogrammering. Rotterdam Bluegrass Festival vindt plaats op 28, 29 en 30 juni 2024, weekendtickets zijn reeds verkrijgbaar.

Rotterdam Bluegrass Festival deelt een missie met Bertolf: bluegrass in Nederland een podium en bekendheid geven bij een breed publiek. Festivaldirecteur Guido de Groot is dan ook blij dat de Overijsselse snarenvirtuoos er dit jaar ook weer bij is. “Vorig jaar hadden we de primeur met zijn eerste live show in bluegrass-bezetting. Dat was nog voor de officiële release van zijn album, waar later ontzettend veel mooie dingen over gezegd en geschreven zijn op radio, tv en in de dagbladen. Inmiddels is hij op veel podia en festivals in Nederland te zien geweest, maar voor het Rotterdam Bluegrass Festival wilden we dit jaar allebei iets speciaals doen, en zo kwamen we op het idee om hem een aantal gastmuzikanten te laten uitnodigen. Welke dat zijn blijft nog even geheim, maar het belooft nu al een groots feest te worden. Want wat is er nu mooier dan maximaal te genieten van bluegrass met je vrienden, of je nu op het podium staat of ervoor”, vertelt De Groot met veel enthousiasme.

Naast Bertolf is er een tiental internationale acts aangekondigd, variërend van solisten tot bands. Met progressieve bluegrass met jazz- en bluesinvloeden van Tray Wellington (VS), donkere country, folk en blues van de excentrieke Delaney Davidson (NZ), pre-war blues van de poëtische Nat Myers (VS), de authentieke banjo-autoriteit Riley Baugus (VS), frisse folkmuziek van Golden Shoals (VS), denderende brass ‘n’ grass van Carrie Nation and the Speakeasy (VS), Scandinavische mountain music van New Valley String Band (SE), uplifting bluegrass en oldtime van Damn Tall Buildings (VS), Mary Lee Family Band (BR) met een stevige mix van country, Ierse folk en bluegrass en Hezekiah Procter (CA) met theatrale vaudeville oldtime en jaren ’20 country.

Combitickets voor het gehele weekend zijn voor € 40,- verkrijgbaar, dagkaarten zullen in een later stadium verkocht worden. Zie voor kaartverkoop, meer info over het festival en de line up als tot nu toe bekend de website. Meer details volgen in de aanloop naar het festival.

 

Line up Rotterdam Bluegrass Festival tot nu toe (in alfabetische volgorde):
Annie Bartholomew (VS); Bertolf & Friends (NL); Carrie Nation and the Speakeasy (VS); Damn Tall Buildings (VS); Delaney Davidson (NZ); The Dirty Grass Players (VS); Dom Flemons (VS); Golden Shoals (VS); Hezekiah Procter (CA); The Kody Norris Show (VS); Mary Lee Family Band (BR); Nat Myers (VS); New Valley String Band SE); Seth Mulder & Midnight Run (VS); The Slocan Ramblers (CA); Tray Wellington (VS); Riley Baugus (VS)

Over Rotterdam Bluegrass Festival
Het Rotterdam Bluegrass Festival is een laagdrempelig en inclusief festival waar bluegrass en andere vormen van rootsmuziek als country, folk en americana centraal staan. In 2023 werd het festival na tien succesvolle edities op het Pijnackerplein voor het eerst georganiseerd op het schaduwrijke, met bomen omzoomde Noordplein. Toen vonden 12.000 unieke bezoekers hun weg naar het Oude Noorden, van liefhebbers van het genre uit heel Nederland en daarbuiten, tot wijkbewoners en andere Rotterdammers. Naast muziek kent het Rotterdam Bluegrass Festival ook een uitgebreide randprogrammering met theater, kinderactiviteiten, een jam area, comics, workshops, een markt en een gevarieerd horeca-aanbod. In de week voorafgaand aan het festival vinden diverse optredens en activiteiten plaats in de wijk en rest van de stad. Rotterdam Bluegrass Festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.


20 maart 2024
In dit bericht:
Translate »