Persbericht, woensdag 2 januari 2022

Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest (NJJO), ofwel het Jong Oranje van de jazz, en artistiek leider saxofonist en componist Maarten Hogenhuis organiseren tijdens deze semi-lockdown een Special Stream Event, via een live stream op zaterdag 12 februari vanaf 20:30 uur.

Live stream, ‘Pay what you want’ (24 uur)-tickets te bestellen via:
www.njjo.nl of Guts Events

Gasten zijn MY BABY en Thomas Azier. Het NJJO speelt grotendeels door Hogenhuis geschreven, repertoire: een hybride mix van jazz, pop en een wolkje Afrikaanse muziek.

Het Special Stream Event is een digitale opmaat naar de -door de lockdown maatregelen- verplaatste data van de NJJO clubtour in het voorjaar en najaar 2022.

De nieuwe data zijn:

  • 7 mei:  Paard, Den Haag
  • 6 juni:  Bimhuis, Amsterdam
  • 11 juni:  Bergen Op Zoom, Jazz Festival
  • 12 juni:  TivoliVredenburg, Utrecht
  • 26 juni: Victorie, Alkmaar
  • 10 september:  De Vorstin, Hilversum
  • 11 september:  De Harmonie, Leeuwarden
  • 16 september:  Stadtgarden, Keulen
  • 17 september:  LantarenVenster, Rotterdam

MY BABY speelt hun nieuwste werk! De muziek van MY BABY is een bonte mengeling. Ze braken door met hypnotiserende dance dat bol staat van gospel- en bluesinvloeden vermengd met oude folkmelodieën. Voeg daar de rauwheid van 70’s funk, Afrikaanse woestijnblues, Marokkaanse gnawa, Indiase raga en een vleugje EDM bij en bedenk dan dat dit allemaal gespeeld wordt op gitaren en drums zonder toevoegingen van computers of samples.

Thomas Azier Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert Thomas Azier invloeden uit zijn directe omgeving, om deze vervolgens vanuit zijn eigen visie te kanaliseren in een steeds specifieker, unieker en persoonlijker wordend muzikaal palet. Zijn vorige albums zijn verfstreken op een veel groter schilderij; het recent verschenen album Love, Disorderly is een indicatie van de uiteindelijke grootte van dat kunstwerk. Dit jaar verscheen zijn nieuwe single Skin & Blister.

NJJOMaarten Hogenhuis
De achttien toptalenten van het NJJO doorlopen onder leiding van Hogenhuis een tweejarig coaching traject en (inter-)nationale samenwerkingsprojecten. Hogenhuis maakt deel uit van de jazz-popformatie BRUUT!, is bandleider van zijn eigen trio en speelt onder meer in duo samen met gitarist Jesse van Ruller. In 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival. Eerdere artistieke leiders van het NJJO waren Ruben Hein, Anton Goudsmit, Martin Fondse, Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Peter Guidi. Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest is een project van Stichting Jazz in Actie (JA) die werd opgericht door de Nederlandse Toonkunstenaarsbond (Ntb). Stichting JA mobiliseert en ondersteunt de spelers binnen het Nederlandse jazzveld (musici, instellingen, podia, conservatoria, festivals en andere jazzinitiatieven) bij het uitvoeren van onderscheidende activiteiten. Uitgangspunt is de bevordering van de verdere professionele en artistieke ontwikkeling van de Nederlandse jazzmusici. Het Nationaal Jeugd Jazz Orkest wordt in 2021 onder meer mogelijk gemaakt door bijdragen van Sena Performers, het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Van Bijlevelt Stichting.

Voor meer informatie:
www.njjo.nl en www.maartenhogenhuis.com

3 februari 2022
In dit bericht:
Translate »