Someone is de artiestennaam van de Nederlands/Britse muzikant, producer en visuele kunstenaar Tessa Rose Jackson. Vandaag brengt zij Shapeshifter uit, haar debuutalbum vol akoestische songs.

Ondanks dat het album niet specifiek over de lockdown gaat zorgde het moment van schrijven er wel voor dat Shapeshifter de soms surrealistische en dromerige sfeer van isolatie weet te vangen. Duidelijker nog bezingt het het wonder van de menselijke geest en de levenskracht die nodig is om zulke uitdagingen te overkomen. Shapeshifter’s sound raakt aan de future-psych die in eerdere releases te horen was, maar met een intieme, akoestische sfeer die beïnvloed is door de liedjes van Joni Mitchell.

Shapeshifter is al warm ontvangen. Zo werd de eerste single in Nederland opgenomen in de Verrukkelijke 15 (Radio 2) en werd het album getipt als meest geanticipeerde releases van 2021 door 3voor12. Ook in het buitenland heeft het album al interesse gewekt op plekken als BBC 6 Music’s Lauren Laverne (Recommends) en won de videoclip voor de eerste single ‘Strange World’, geregisseerd door Someone en regisseur David Spearing ‘Best Music Video’ op de LA Film Awards.  Samen regisseerde zij ook de nieuwe videoclip voor de huidige single ‘I’m Not Leaving

Beluister Shapeshifter

Someone gaat dit najaar op tour door binnen- en buitenland.

18 September: Nijverheid, Utrecht (album release)
30 November: Rotown, Rotterdam
9 December: Merleyn, Nijmegen
29 December: Paradiso, Amsterdam
3 November : Le Pop-Up, Parijs
4 November : Mutations Festival, Brighton, Brighton
7 November: Glasgow, McChuills, Glasgow
8 November: The Castle, Manchester
10 November: Paper Dress Vintage, London
12 November: Botanique, Brussel

Tickets via Someone’s Website

11 september 2021
In dit bericht:
Translate »