De Belgisch-Nederlandse rockgroep SLOPER, de band met twee drummers, tekende onlangs een platencontract bij Warner Music Benelux. Onlangs releasten ze hun eerste single ‘Therapy’ wat de start is van een nieuw muzikaal avontuur met een gloednieuwe bezetting. Het is de voorbode en belofte van veel meer nieuwe muziek die op dat elan verder gaat, verwacht een breder scala aan invloeden uit de jaren ’80, ’90 en zelfs Northern soul.

SLOPER werd in 2018 gevormd door twee van de bekendste drummers van de Lage Landen: Triggerfingers Mario Goossens en Golden Earrings Cesar Zuiderwijk. Ze ontmoetten elkaar op een moment dat de respectievelijke hoofdacts van beide mannen besloten om een break te nemen van het lange en intensieve touren.

Drummer Cesar Zuiderwijk sloot zich in 1970 aan bij Golden Earring en tourde vervolgens de wereld rond nadat ze een wereldhit scoorden met ‘Radar Love’. Iron Maidens Steve Harris uitte zich als voormalig voorzitter van de Britse Golden Earring-fanclub in de jaren zeventig toen beide mannen elkaar ontmoetten in de backstage van Graspop Metal Meeting in Dessel. Cesar grapt graag over zichzelf: ‘Ik ben drummer, dus ik kan niet vals spelen. Ik hou van de vrijheid die ik heb als ik speel met Sloper’.

Collega-drummer Mario Goossens is een van de oprichters van het legendarische Triggerfinger, een potent rocktrio dat al meer dan 20 jaar langs clubs & rockfestivals op het Europese continent tourt. Triggerfinger scoorde verschillende hits en behaalde dubbel platina in de Benelux en een top 10 hit in Duitsland met een versie van Lykke Li’s ‘I Follow Rivers’, terloops gecoverd tijdens een live radioshow van Giel Beelen om 7 uur ’s ochtends. Goossens maakte de cover onsterfelijk door z’n atypische drumstel: een mes als drumstick, tikkend op verschillende kopjes en glazen balancerend op een afvalcontainer.

Er was al een enorm wederzijds respect tussen beide heren, en na enkele jaren besloten ze om eindelijk eens ‘iets samen te doen’, waarop ze de Britse zanger Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en gitarist Fabio Canini rekruteerden om samen het muzikale ‘deconstructie-bedrijf’ te vormen dat SLOPER heet.

Het viertal ging meteen aan de slag met een gruizige rocksound, die zich onderscheidt dankzij de unieke combinatie van twee drums. Klassiek met een modern; een onweerstaanbare groove, dat was de sfeer van het ongecompliceerde eerste album.

Het debuutalbum ‘Pulverise’ werd in augustus 2021 uitgebracht, waarna de band begon aan een intense tour langs festivals en verschillende podia in België en Nederland. Aan het eind van deze campagne besloot Peter zich na een wilde rit op andere projecten te richten en verliet de band om terug te gaan naar zijn geliefde Newcastle.

Eind 2023 omarmde de band twee nieuwe leden om Peter feilloos te vervangen: Jan Bas op zang/gitaar en Bas Soetens op bas. Zij completeren de bezetting van het nieuwe SLOPER anno 2024.

 

Mario Goossens over de nieuwe bezetting: ‘Ik kijk uit naar dit nieuwe SLOPER-hoofdstuk en ben ontzettend blij om onze 2 nieuwe bandleden te verwelkomen, maar ook heel opgetogen dat we verschillende muzikale invloeden aan onze rock hebben toegevoegd. in eerste instantie waren dat bands als The Who, maar nu zijn er toch ook invloeden van pakweg INXS, David Bowie en Blur met een snuifje soul.’

 

26 februari 2024
In dit bericht:
Translate »