Drachten, dinsdag 8 november 2022

We schrijven ergens eind jaren 80 wanneer de Amerikaanse rockband Skid Row met hun debuut album in US wist te scoren. De singles ‘18 and Life’, ‘I Remember You’ en ‘Youth Gone Wild’ werden enorme hits voor deze band. Ze konden zich meten met acts als Guns & Roses en Motley Crue. Maar dat was in de tijd dat Sebastian Bach hun lead zanger was. Wanneer hij de band verlaat is het een schip zonder stuurman. En de stuurman zonder schip.

Beide partijen wisten het succes niet te evenaren. Skid Row versleet een serie drummers en zangers, maar de juiste lijkt nu te zijn gevonden. Wanneer de band H.E.A.T. met Erik Grönwall enkele jaren geleden als supportact voor Skid Row speelde had men nog niet kunnen bedenken dat deze man nu de frontman zou zijn voor de hoofdact van toen. Of misschien wel ?

Het opvallende is dat deze zanger de hoogte en zangstijl van de succesvolle Back kan evenaren. Hierdoor wordt de man gevraagd en verlaat zijn Zweedse band.

Afgelopen maand verscheen het album The Gang’s All Here. Het past in de lijn van de succesalbums. Muzikaal is de band met de meester gitaristen Dave the Snake Sabo en Scotti Hill en bassist Rachel Bolan nog even sterk. De composities van de songs klinken nog als American rock met de sleaze van de post punkers en de gitaristen zijn als een geoliede machine op elkaar ingespeeld. Het is dan ook een prima album van de band en dat is wat ze graag willen presenteren.

Dit keer staat de band met Grönwall in de gelederen in Iduna te Drachten. Na een passend support van Max Pie en The Edge of Forever was het aan de hoofd act om zich te bewijzen.

De band trapt af met het titelnummer van Slave To The Grind album. Het album dat met Bach nog even succesvol was. Gevolgd door ‘the Threat’. Grönwall weet nog even energiek over het podium te springen en met zijn deels geschoren kapsel weet hij de post punk aanzien te geven. De rocksound met komt met ‘Big Guns naar het debuutalbum en het publiek weet luidkeels het ‘18 and Life’ mee te zingen’. De hoge uithalen haalt Grönwall met gemak en het schreeuwerige dat Sebastian Back ook kent horen we hier terug. Het brutale komt in de setlijst terug met het ‘Psycho Therapy’ van the Ramones, dat van de coverplaat B -sides Ourselves afkomstig is.

Het nieuwe album komt er met de setlist bekaaid af. Naast het titelstuk is het ‘Time Bomb’ als toegift de enige twee songs die het nieuwe album moeten promoten. Maar ja men komt voor de hits van toen met ‘Makin a Mess’, ‘Piece of Me’ en ‘Monkey Business’. De set is strak 1,5 uur weggezet. Al was er genoeg ruimte om wat meer songs van het nieuwe album er aan toe te voegen.

Ieder verliet de zaal met een mix van gedachten van toen en veel jongeren die er waren zetten nog maar even het origineel album van deze wereld act op. Hopelijk weet Skid Row nu weer naar de top te klimmen.

9 november 2022
In dit bericht:
Translate »