Sjako! – Megaliths 

Sjako! wordt al jaren beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste bands binnen de Nederlandse muziekscene. Hun albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans en John Sonneveld) en 2 Meter Sessies zijn legendarisch.

Sjako! kwam eind 2022 in de succesvolle trio-bezetting van de vroege jaren 90 bij elkaar om een clubtour voor te bereiden bij de release van de door Sounds Haarlem Likes Vinyl geïnitieerde dubbelaar Sjako! The Best of ’88 to ’95.

Om niet in de val van ‘je bent je eigen tribute band’ te trappen sloegen de heren onmiddellijk aan het componeren van nieuw materiaal. Tijdens de tour langs het club circuit bleek dat het in grote getale aanwezige publiek als echte Sjakoianen het nieuwe materiaal met groot enthousiasme verwelkomde. Als je de band kent verwacht je ook niet anders.

Nu is er van de nieuwe songs een volwaardig nieuw Sjako! album getiteld Megaliths verschenen. En geheel volgens de Sjako!-traditie staat er, behalve 9 nieuwe ‘stukken’, ook een Frank Zappa – cover op; I’m The Slime.

Opgenomen in de Franse Bourgogne in Studio Vache à Louer van Dolf Planteijdt en wederom uitgebracht op Sounds Haarlem Likes Vinyl.

De album releasedatum staat op 5 april.

 

Wouter Planteijdt – gitaar en zang

Thijs Vermeulen – basgitaar en loops

Jaap J. Vrenegoor – drums en shaker

 

Website: www.sjako.eu

 

Speeldata:

05 apr Apeldoorn – Gigant

12 apr Hilversum – Vorstin

19 apr Dordrecht – Bibelot

20 apr Zoetermeer – Boerderij

10 mei Uden – De Pul

12 mei Amsterdam – Paradiso

17 mei Leeuwarden – Neushoorn

24 mei Hengelo – Cactus

02 jun  Arnhem – Luxor Live

05 jun  Tilburg – Paradox

13 jul   Weert – Bospop

1 februari 2024
In dit bericht:
Translate »