Sinkane (ook bekend als de Soedanees-Amerikaanse muzikant Ahmed Gallab) kondigt het nieuwe album ‘We Belong’ aan, dat op 5 april zal verschijnen via City Slang. Naast de albumaankondiging deelt hij een nieuwe single “How Sweet Is Your Love” en de bijbehorende videoclip. ‘We Belong’ markeert Sinkane’s eerste volledige albumrelease in vijf jaar, sinds ‘Dépaysé’ uit 2019, en is Sinkane’s ‘liefdesbrief aan zwarte muziek’. Met elementen uit gospel, Afrobeats, funk uit de jaren 70, de fundamentele ziel van de ritmes van Sinkane’s geboorteland Soedan en meer, vertelt het aanstaande album een verhaal over zwarte muziek en zwarte mensen.

 

‘We Belong’ vertelt introspectieve – en soms pijnlijke – verhalen over de zwarte diaspora met een onderliggende stroom van liefde en hoop voor de toekomst. ‘How Sweet Is Your Love’ markeert een feestelijk, met funk doordrenkt hoogtepunt van het project. Afgezet tegen zware disco-synth-instrumentalen en riffs-strijkers, moedigt Sinkane luisteraars aan om hun zorgen van zich af te schudden en het huidige moment te omarmen. “How Sweet Is Your Love” gaat over in het heden blijven en al je gevoelens zo volledig mogelijk voelen”, zegt Gallab. “Het daagt je uit om het zoete van je liefde te bewijzen aan je liefdes!”

 

Ondertussen lieten dansers van het balzaalcollectief Haus of Tisci op de levendige videoclip, opgenomen door Bảo Ngô, hun bewegingen zien in de Sultan Room in New York en de aangrenzende straten. Gallab merkt op: “Een van mijn zangers, Ifedayo, vond het een geweldig idee om contact op te nemen met Haus of Tisci voor een samenwerking voor deze videoclip. Hun geest belichaamt de liefde en energie van dit nummer. Radicale zelfvreugde tot het uiterste! STOUT, die te zien is in “We Belong”, maakt deel uit van deze ballroomlegendes, dus ik heb contact opgenomen. Voordat ik het wist, waren we deze video aan het opnemen. Ze hebben fantastisch werk geleverd door ons allemaal te verwelkomen in dit nummer.

Free your mind and your ass will follow!”

 

 

Voor deze plaat verzamelde Sinkane de who’s who van muzikanten en medewerkers, waaronder Beastie Boys-producer Money Mark, jazzfusion-maestro Casey Benjamin, gitarist/producer Mikey Freedom Hart, Phony Ppl’s Aja Grant, percussionist Meia Noite, organist Shedrick Mitchell en voormalig bandlid Amanda  Khiri, en zangers Bilal, STOUT, Tru Osborne en Hollie Cook. Hij heeft ook een zeskoppige all-star band opgericht genaamd The Message, die Sinkane live ondersteunt. Bandleden zijn onder meer: Ronnie Lanzilotta (bas), Dave Palazola (drums), Patt Carr (toetsen), Asher Kurtz (gitaar), Ifedayo Gatling (zanger) en Jessica Harp (zanger).

 

Op ‘We Belong’, wat lange tijd een solo-project van Gallab was geweest, werd plotseling een gezamenlijke ervaring. “Omdat ik al deze mensen tot mijn beschikking had, kon ik daadwerkelijk producer worden”, zegt hij. “Ik zou een beetje kunnen uitzoomen en kijken wat het beste bij het nummer past. Hoe kan ik dit beter maken? Omdat ik een gemeenschap om me heen had, kon dit echt uitgroeien tot iets groters dan ik me ooit had kunnen voorstellen.” De eerste single van het project, ‘Everything is Everything’, met zanger Tru Osborne, werd vorig jaar uitgebracht en is een scherpe weerspiegeling van het leven als zwarte persoon in Amerika. Sinkane opent de jazzy ballad met “We’re here again / Ain’t nobody listenin’… Y’all only know our names from hashtags” before taking a hopeful turn; “The tides of change / Serve great purpose in our every day / My people, we will find our way.”

24 januari 2024
In dit bericht:
Translate »