De Grammy-genomineerde singer-songwriter en muzikant Gregory Alan Isakov heeft zijn langverwachte nieuwe album “Appaloosa Bones” uitgebracht. De plaat is geproduceerd door Isakov en Andrew Berlin (Descendents, Rise Against) en opgenomen op Isakov’s boerderij buiten Boulder, Colorado. “Appaloosa Bones” is de eerste nieuwe album in bijna vijf jaar van de muzikant en zit het vol met zijn kenmerkende talent voor evocatieve en emotionele songteksten.

De langspeler telt 11 tracks die bestaan uit weelderige harmonieën die doordrenkt zijn met gelaagde instrumentaties waaronder gitaar, banjo en piano. Eerder werden al de singles “The Fall,” “Before The Sun” en “Apaloosa Bones” uitgebracht. Het album is hier op Spotify te beluisteren.

Over het maakproces zegt Isakov:

“I set out to make a folky, small lo-fi rock ‘n’ roll record. And then the songs kind of told me, ‘No, this is what it’s going to be.’ And so I said, ‘OK,’ and after a while, I was just holding onto the reins, waiting to see where it was going and how the material worked.”

Hoewel Isakov is geboren in Johannesburg, Zuid-Afrika, en opgegroeid in Philadelphia, noemt Isakov Colorado nu zijn thuis. De singer-songwriter heeft bewezen een meester te zijn in het creëren van sfeervolle soundscapes die de luisteraar meevoert op een muzikaal wonderlijke reis die bol staat van poëtische verhalen en wonderbaarlijke melodieën en wat al ruim 1 miljard keer is gestreamd. 

Live:

29 november – Paradiso, Amsterdam

30 november – Eindhoven, Muziekgebouw

1 december – SPOT/De Oosterpoort, Groningen

18 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »