Djonge Britse troubadour Connor Selby heeft de songtekstvideo voor het nieuwe nummer ‘The Deep End’ onthuld, die je hier kunt bekijken. Het nummer is afkomstig van zijn aankomende titelloze deluxe-editiealbum, dat op 3 maart zal worden uitgebracht via Provogue/Mascot Label Group.
Over het nieuwe nummer zegt Connor: “The Deep End is een manier geweest om mezelf te vertellen dat je in het leven soms dapper moet zijn en risico’s moet nemen om te krijgen wat je wilt. Als ik mijn zinnen op een taak zet, kan ik er behoorlijk obsessief over zijn, en ik denk dat dit lied gewoon een manier was om die gevoelens te funnelen. Zoals de meeste van mijn liedjes, is het opgebouwd rond het raamwerk van een relatie en de hoofdrolspeler is verliefd op een meisje dat net uit een relatie is gekomen, en hij wil niets liever dan bij haar zijn. Hij houdt zichzelf voor dat veel mensen vóór hem de fout hebben gemaakt om geen risico te nemen en dat dit de enige manier is om te krijgen wat hij wil. Ik zou niet zeggen dat dit nummer autobiografisch is, maar het is zeker geïnspireerd door gebeurtenissen in mijn leven.”
Hij wordt gezien als een van de grootste opkomende talenten in de Britse bluesscene. De afgelopen drie opeenvolgende jaren (2020, 2021, 2022) is hij verkozen tot “Young Artist of the Year” tijdens de UK Blues Awards. Hij heeft een indrukwekkende lijst van shows achter zich, waaronder Wembley Stadium, waar hij in juli 2019 opende voor The Who en in Hyde Park, Londen, stond hij op het affiche samen met niemand minder dan Pearl Jam, Stereophonics en Johnny Marr in de zomer van 2022.

Opgegroeid in een dorp in Essex, heeft hij in zijn jeugd op meerde plekken van de wereld geleefd. Van zijn vroege jaren in Connecticut, VS, tot aan Dubai van zijn tiende tot veertiende jaar, om vervolgens weer terug te keren in Essex.
Een ding dat hem bijbleef, was zijn ontluikende liefde voor Amerikaanse rootsmuziek. “Ik raakte niet alleen geïnteresseerd in de muziek zelf, maar ook in de geschiedenis en alles eromheen”, zegt hij. “Ik wilde zoveel mogelijk leren en luisteren. Ik denk dat het belangrijk is dat iemand die niet van die culturele achtergrond is, het met het respect behandelt dat het verdient. Je kunt de muziek niet scheiden van de historische context.”
“Ik hou van de directheid, de eenvoud en aardsheid ervan”, voegt hij eraan toe. “Ik hou echt van hoe down-to-earth; het is zowel tekstueel als muzikaal. Ik denk dat het bij de blues fundamenteel gaat over zeer basale menselijke emoties. Dingen als verdriet en trots en het verkennen van de manier waarop we omgaan met alledaagse situaties en problemen. Ik heb me ook altijd aangetrokken gevoeld tot de gezaghebbende kwaliteit van de muziek. Als kind en tiener was ik nogal verlegen en niet erg zelfverzekerd, dus ik denk dat het een plek voor mij was om een ​​gevoel van macht te vinden.”
Hij heeft onlangs de officiële video uitgebracht voor “I Shouldn’t Care“, een nummer over relaties via spijt en woede, ook afkomstig van het aanstaande album. Het album werd oorspronkelijk in eigen beheer uitgebracht in 2021 en wordt opnieuw uitgebracht met vier nieuwe bonusnummers op Provogue. Zijn muziek heeft iets tijdloos melancholisch. Herkenbaar in zijn eerlijkheid en openheid, put hij uit angst en kwetsbaarheid, maar levert het met een verfijnde elegantie.
De sky is the limit voor Selby, die, naast prijzen, talloze rotaties op BBC Radio 2 heeft vergaard. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom met zijn soulvolle mix van blues en zijn emotioneel introspectieve songwriting naast zijn indrukwekkende gitaarspel. De liedjes op ‘Connor Selby’ zijn kleine vignetten van de verschillende muziekstijlen die hem inspireren.

14 januari 2023
In dit bericht:
Translate »