‘Love In The Dark’ is de titeltrack van het nieuwe album van Abe Partridge en nu beschikbaar. Een gebed, vertelt de voormalig predikant uit Mobile, Alabama over het contemplatieve nummer. “Ik schreef het na een worsteling van bijna tien jaar met mijn geloof en toewijding, na een periode van bijna tien jaar in de bediening. Het is een poging om mijn verleden te begrijpen, terwijl ik in vrede en met berusting naar de toekomst kijk.”
 
‘Love In The Dark’ is de opvolger van het in 2018 verschenen debuutalbum ‘Cotton Fields And Blood For Days’ en verschijnt op 12 mei via Baldwin County Public Records. Eind juni en begin juli is de singer-songwriter, beeldend kunstenaar en podcastmaker voor een reeks shows in Nederland, met optredens in onder andere de Oosterpoort in Groningen, Muziekgebouw Eindhoven en op het Rotterdam Bluegrass Festival. 
Voordat Partridge zijn muzikale carrière startte, was hij predikant en diende hij als militair in het Midden-Oosten. Sinds de release van zijn lovend ontvangen debuut ‘Cotton Fields And Blood For Days’ is Partridge onvermoeibaar op tour, met passages door Nederland en het Verenigd Koninkrijk in 2018 en 2019. Hij heeft inmiddels een reputatie opgebouwd met zijn songs en optredens die ontroerend, gepassioneerd en komisch zijn tegelijkertijd.
Zijn podcastserie Alabama Astronaut met Ferrill Gibbs die in september 2022 met succes gelanceerd werd, gaat over de reis van bijna tweeëneenhalf jaar die Partridge tijdens de recente pandemie heeft gemaakt. Daarin ontdekte hij niet eerder gedocumenteerde muziek die wordt gespeeld in kerken in de Amerikaanse Appalachen waar – bij gebrek aan een beter Nederlands woord – serpent handling wordt gepraktiseerd.
Als beeldend kunstenaar kent Partridge ook steeds meer succes. De privécollecties van vele bekende en minder bekende Amerikanen en van liefhebbers uit andere landen bevatten inmiddels kunstwerken van zijn hand. Hij heeft album artwork verzorgd voor onder andere Charlie Parr en Tyler Childers.

Volledig album verschijnt 12 mei, shows in Nederland in juni en juli.
15 april 2023
In dit bericht:
Translate »