Silver Lining Live @ De Amer te Amen
datum 11 november 2023

Het is druk in Amen. De bezoekers vullen langzaam de concertzaal tot het helemaal gevuld is. De boerderij van café de Amer krijgt bezoek van de Noorse superband Silver Lining.
“Dit is toch fantastisch! Het is de eerste keer dat we een tour doen en de eerste keer in Nederland! De hele tour is ontstaat omdat men ons graag hier wilde zien. En  nu zijn we er! Wij zijn er erg blij mee!” De zangeres Stine Andreassen verteld vol energie haar verhalen die later als interview op DeMuziekplank.nl komt te staan.

De samenstelling van de band bestaat uit leden van The Nothern Belle en Louien die onder de naam Live Miranda Solberg door het leven gaat. De vriendengroep die samen liedjes maken en de cafe’s van Oslo onveilig maakten vormen een Americana sound. De country pop en samenzang dat men dus  in Noorwegen wordt gemaakt  brengt de term Nordicana met zich mee.

Americana of Nordicana

De hele band, inclusief gitarist Halvor Falck Johansen, weet te zingen, al houdt de jongste van de gelederen bij het gitaarspel. Bjornar Ekse Brandseth weet met de slide-, lapgitaren en zijn Fender weet hij de sound  een country of een blues kleurtje te geven.

Het kwartet start de show met het openingsnummer ‘Your Everything’ van hun recente album Go Out Nowhere dat in 2022 al verscheen. Het is direct helder dat deze stemmen en akoestische setting past bij de locatie. Met weet de warmte van de songs live te vertolken zoals het is bedoeld. Zuivere samenzang met akoestisch opzwepende klanken. Geen overstemmende drums maar alles in balans. Met The Dream weet Louien de vocalen naar zich toe te trekken en van het eerste titelloos album neemt Halvor de zang over. Na dat iedereen hun eerste zangpartijen heeft bezongen komt men langzaam los. De spanning is weg en men voelt zich prettig op het kleine podium.
Het brengt dat de band gemakkelijke conversaties met het publiek doet en de interactie zoekt. Een mix van hun album komt voorbij. ‘Frosty Hands’, ‘Heart and Mind Alike’ en ‘Dying To Tell You’ worden bezongen alsof ze op een album zijn opgenomen. Of misschien wel beter en levendiger.

Ontspannen gezelligheid

De verhalen dat men in een auto door Amerika tourt maken liedjes als ‘Week In Tennessee’ en ‘Time’ levendig. De afwisseling van zangpartijen geeft het geheel een diversiteit en erg sprankelend. ‘My Sweet Love’,  ‘Time’ en het titelstuk van het laatste album kom krachtig uit de verf. Naast diverse covers die men in de setlijst brengt is het een avond vol diverse songs met mooie vocalen en adembenemend gitaarspel.
Met de toegift ‘I Can’t Stay’ heeft men nog een juweeltje van hun (en het laatste album) in petto.
Hopelijk dat ze snel terug komen en men wat langer blijft.

 

Live

Silver Lining is nog te zien in Nederland
12 nov Lokaal 42 te Helmond
14 nov Crossroads Sessions Te Bergen op Zoom

12 november 2023
In dit bericht:
Translate »