Persbericht, woensdag 2 maart 2022

Vandaag onthult Sharon Van Etten haar tweede single/video-release van 2022, ‘Used To It’ nadat we vorige maand het krachtige ‘Porta’ te horen kregen. Terwijl “Porta” opzwepend en percussief is, “een stalen uitdrijving van haar angsten” volgens Pitchfork, ontvouwt “Used To It” zich met een weerkaatsende beat en duistere synth, waardoor Van Ettens rokerige intonatie wordt verheven. Van Etten schreef dit nummer oorspronkelijk toen ze gevraagd werd om te helpen bij het maken van een score voor Baby God, een HBO-documentaire over een vruchtbaarheidsspecialist die het op zich neemt om vrouwen te bevruchten met zijn eigen sperma.

“Uiteindelijk veranderde het filmteam hun muzikale richting, maar ik voelde me welkom uitgedaagd om een ​​lied te schrijven over het concept van familie, verbinding door bloed, natuur versus opvoeding, terwijl ik probeerde ideeën over liefde en de complexiteit van wetenschap en technologie”, legt Van Etten uit. “Ik ben dankbaar dat dit lied een nieuw leven kan leiden, meer betrekking heeft op de tijd die we allemaal hebben meegemaakt en de betekenis van dit lied herdefinieert door te focussen op de positieve kanten van het zoeken naar verbinding en begrijpen wat familie voor het individu betekent.”

De video is gemaakt door Van Ettens muzikaal leider en bandlid Charley Damski, en toont de danser en choreograaf Hayden J Frederick. Van Etten vult aan: “Samen hebben ze me geholpen om de gevoelens van innerlijke strijd over te brengen, ruimte voor jezelf vinden terwijl de pijn omarmen om verder te gaan.”

2 maart 2022
In dit bericht:
Translate »