Floating Away is de nieuwe single van Shadwick Wilde

en afkomstig van het op 22 september te verschijnen album ‘Forever Home’, het eerste soloalbum van Wilde sinds ‘Unforgivable Things’ uit 2010. In de periode daartussen is de uit Louisville, Kentucky afkomstige singer-songwriter, die in zijn tienerjaren enige tijd in Amsterdam woonde, vooral actief geweest met Quiet Hollers, waarmee hij als frontman ondertussen vier albums heeft uitgebracht en meermaals door Nederland heeft getoerd. Het door Ken Coomer (voormalig drummer van Wilco en Uncle Tupelo) geproduceerde ‘Forever Home’ brengt Wilde opnieuw naar Nederland, voor een solotoer met onder andere een optreden op het ROOTZZ festival in Breda op 28 oktober.
De als eerste vrijgegeven single was ‘Easy Rider’, de openingstrack van het album, als een warm welkom in het vredige huis van Wilde. Maar met nieuwe single ‘Floating Away’ en voorganger ‘Without You’ doen ook wrijving, angst en twijfel hun intrede in ‘Forever Home’, als breuklijnen in het pleisterwerk op de slaapkamermuur. Deze drie nummers schetsen de dualiteit die ‘Forever Home’ als album kenmerkt. Op ‘Forever Home’ wil Wilde ruimte geven aan de zachtheid van de mooie dingen van het leven – verbinding, muziek, natuur, familie – en tegelijkertijd de realiteit van onze kwetsbaarheid omarmen; omgaan met angsten en depressies die gepaard gaan met het leven op een planeet in nood, en proberen de moed erin te houden in een sociaal landschap dat snel verslechtert.
Shadwick Wilde leidde in zijn jonge jaren een rondtrekkend bestaan en woonde in steden op grote geografische afstand van elkaar zoals San Francisco, Havana en Amsterdam. In Louisville, Kentucky vond hij een relatief stabiele thuisbasis vanuit waar hij zijn creatieve bezigheden verder kon ontplooien. Aanvankelijk als gitarist in een reeks punk- en hardcorebands, maar al gauw begon hij zijn eigen liedjes te schrijven. Met in 2010 zijn soloalbum ‘Unforgivable Things’ als eerste resultaat, om vervolgens met Quiet Hollers in de periode van 2013 tot 2022 vier albums uit te brengen.
De trouwe schare fans die Wilde met Quiet Hollers in Nederland heeft opgebouwd is niet in de laatste plaats te danken aan het succes van het tweede en titelloze album van de band uit 2016, meer specifiek het melancholische, post-apocalyptische nummer ‘Mont Blanc’, afkomstig van die plaat. Sindsdien toerde de band driemaal door Nederland, met meerdere uitverkochte clubshows en veel positieve media-aandacht. Wilde heeft een sterke band met ons land, zowel zijn vader als zijn oma van moeders kant komen uit Nederland.
25 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »