De Engelse muzikant en songwriter Seb Wesson kondigt met trots de release aan van zijn langverwachte debuut soloalbum, getiteld “The Man From the Moon.” Het album, dat op 29 september 2023 wordt uitgebracht door Gentlemen Recordings, markeert een belangrijke mijlpaal in de carrière van Wesson.
“The Man From the Moon” is een meeslepend album, waarvan de songs grotendeels zijn geschreven op Seb’s vertrouwde Martin D28 akoestische gitaar. Het schrijfproces begon in 2017 na de release van zijn ‘Tigers EP’, en dit album is het resultaat van jaren van creatieve groei en samenwerking, waaronder de uitdagende periode van wereldwijde lockdowns. Het album is geschreven en geproduceerd door Seb zelf en gemixt en gemasterd door Jo Webb. Het belichaamt de essentie van Wesson’s muzikale visie, met gelaagde multi-track vocals, elektrische en akoestische gitaren, warme keyboardtextures, meeslepende ritmes en doordachte songwriting, met invloeden van artiesten als Elliott Smith, Damien Rice en Tom Petty. Dit album bevat bijdragen van getalenteerde muzikanten, waaronder Paul Stewart en Ciaran Jeramiah van The Feeling, Iain Hornal van 10CC en ELO, Alex Yeoman van Captain, Alex Richards van Mohair, evenals Sinead Quinn, Hope Winter, Stuart Wilkinson en vele andere getalenteerde muzikanten en goede vrienden van Seb. Na het voltooien van de demo’s en arrangementen werden alle drumtracks opgenomen in de studio van The Feeling in Oost-Londen, genaamd “The Dog House”. Seb nam vervolgens zijn zang- en gitaarpartijen op in zijn thuisstudio. De overige onderdelen werden door verschillende muzikanten opgenomen en digitaal overgedragen. De meeste opnames in Seb’s thuisstudio zijn gemaakt met een enkele Shure SM7B-microfoon die hij van zijn broer heeft gekregen. De belangrijkste gitaarversterker voor het album is een vintage 1968 Fender Pro Reverb die Seb vond buiten een Londense gitaarwinkel.

Over Seb Wesson
Seb Wesson heeft zijn sporen verdiend door zijn samenwerking met de Britse band Munkster en als huidige gitarist bij de band Captain. Hij heeft bijgedragen aan projecten zoals Misdirectors, een Captain zijproject. In 2017 begon hij met zijn soloproject met de release van de ‘Tigers EP’. In 2023 heeft Seb een uitgebreide tour gepland ter ondersteuning van dit nieuwe album, als openingsact voor Nik Kershaw. De tour omvat data in zowel Duitsland als het Verenigd Koninkrijk, met als hoogtepunt een optreden in de iconische Shepherds Bush Empire in Londen.

Over Gentlemen Recordings
Gentlemen Recordings is een onafhankelijk platenlabel dat toegewijd is aan het ondersteunen van opkomende en gevestigde muzikale talenten. Met een passie voor creativiteit en innovatie heeft Gentlemen Recordings een divers portfolio van artiesten en projecten opgebouwd.

The Man From The Moon is vanaf vrijdag 29 september beschikbaar op alle streamingplatforms en als digital album te koop in de Gentlemen webshop: https://www.gentlemenrecordings.com/shop.
18 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »