Het Amsterdamse indierocktrio Teddy’s Hit presenteert haar nieuwe album, Scratch. Een treffende titel, want voor de immer moeilijke tweede, die uitkomt bij Excelsior Recordings, besloot de band uit een ander vaatje te tappen en zich te laten inspireren door acts als Gang of Four en Parquet Courts.

“We zijn bij het maken van deze plaat voor een ander geluid gegaan, dansbaarder. We hebben niet meer gewerkt vanuit popsonggeraamtes, maar meer vanuit een groove of vibe”, aldus drummer en frontman Kick Kluiving. De band nam alle muziek zelf op in hun oefenruimte in Diemen en tekende, in goede doe-het-zelf-traditie, ook voor de mix.

Het resultaat is een opzwepende, beat-heavy plaat die weliswaar dansbaar is, maar er niet voor terugdeinst pijnlijke thema’s aan te stippen.

“Veel nummers gaan over een pijn die wordt gevoeld bij het beëindigen van een relatie. Neem Firenze, een single over de frustratie van hoe lang zoiets kan duren, over de onzekerheid of je ooit nog zoiets zult vinden, en hoe je daar dan mee omgaat”, zegt Kluiving.
Daarmee durft de band de vinger op de zere plek te leggen en is Scratch een verzameling emotioneel beladen, cathartische songs waarbij het gaspedaal meermaals flink ingetrapt wordt.

Teddy’s Hit bracht in 2021 debuutalbum Painters uit via Tim Knols I Love My Label. De plaat werd goed ontvangen en vooraanstaande media als 3voor12 en De Volkskrant spraken lovende woorden over de scheurende, frisse sound van de band. “In het toch al uitstekende indie-aanbod uit eigen land is Teddy’s Hit een uitschieter”, schreef die laatste.

De muziek op de opvolger Scratch mag dan uit een ander zaadje zijn ontkiemd, het is nog steeds onmiskenbaar het werk van het Amsterdamse trio. Nederland mag zich opmaken om de ellende van zich af te dansen.

8 november 2023
In dit bericht:
Translate »