In wat nog steeds een enorm doorbraakjaar is voor discopop-outfit Say She She, kondigt de groep zojuist hun tweede album Silver aan, op 29 september 2023 uit op Karma Chief Records — 16 originele geluiden boordevol discodelic funk en show stoppende driedelige harmonieën.

user image
foto credit: Matt Holyoak,

 

Silver’ is een showcase voor de klassiek geschoolde zang van Sabrina Cunningham, de fluittonen van Nya Gazelle Brown en de soepele, funky stem van Piya Malik, beïnvloed door jaren ervaring als El Michels Affair-hoofdrolspeler en voormalig achtergrondzangeres voor Chicano Batman. De stemmen van het trio gecombineerd vormen koortsachtige, opera-achtige en volledig betoverende harmonieën, de extase van disco zoals de nostalgie uit het Studio 54-tijdperk doet oproepen. Dit terwijl het politieke grit en wereldwijde invloeden vandaag de dag tot Say She She doordringen en ze zo een geheel eigen geluid en energie creëren.

Sinds de release van hun debuutalbum ‘Prism’ in 2022 hebben fans over de hele wereld het unieke geluid van Say She She omarmd, waarmee ze hun status als “verbluffend inventieve band om naar te kijken” (The Guardian) verstevigen. De nieuwe single vandaag “Astral Plane” is een romantisch avontuur met vette baslijnen en honingzoete grooves omhuld door slinkse harmonieën die dramatisch de lucht in vliegen.

Nadenkend over de groei van de groep als schrijvers, performers en artiesten terwijl ze een geheel nieuwe fase van hun kunstenaarschap ingaan, is ‘Silver’ genoemd naar het element, bekend als het metaal van zelfvertrouwen en de spiegel van de ziel. Met de nadruk op hun kenmerkende wereldwijde disco, varieert Silver van protestliederen tot Hindi-gevlekte songwriting en feelgood-disco-geïnspireerde poptracks, die luisteraars herinneren aan de schoonheid in de wereld terwijl ze hun respectieve identiteit als moderne vrouwen bevestigen.

Silver’ is grotendeels geschreven en live op tape opgenomen in de Killion Sound-studio in North Hollywood, geproduceerd door Sergio Rios, gitarist van de funk- en soulgroep Orgone. Terwijl analoge opnames Say She She’s laten klinken in een fundament van tonale warmte, vangen de tracks live met hun band (ook leden van Orgone) de magie van gemeenschappelijke creativiteit in het moment. De plaat doet denken aan bands als Rotary Connection, Asha Puthli, Liquid Liquid, Grace Jones en Tom Tom Club en presenteert ze als onverschrokken, volledig gevormde songwriters die hun uiteenlopende achtergronden versmelten tot één glorieus, dansvloer-klaar collectief.

Eerder uitgebrachtte nummers afkomstig van aanstaand album ‘Silver, zijn onder meer de eerste single “Reeling“, die naar nummer 1 ging in KCRW’s Top 10-hitlijsten en “C’est Si Bon“, een vrolijk zomerlied dat naar de nummer 1-plek in KCRW’s Top 30 ging, te zien was op BBC6’s A-lijst en draait op Alternative FM-radio.

25 juli 2023
In dit bericht:
Translate »