Persbericht, donderdag 5 mei 2022

De Canadese rock/blues diva Sass Jordan komt voor zeven shows naar Nederland om haar nieuwe album “Bitches Blues” voor te stellen. Het klinkt zo logisch, maar het duurde tot 2020 voordat Sass Jordan een echt blues-album heeft gemaakt. Met “Rebel Moon Blues” won ze de Billboard Best Female Rock Vocalist prijs, één van de vele prijzen in haar kast.

Op haar nieuwe album “Bitches Blues” (2022) wijdt ze zich, zoals de titel ook al aangeeft, weer helemaal aan de blues. Het album gaat over de eenzaamheid en melancholie van de pandemie, en ook over de opluchting die nu wordt ervaren.

Even wat over de indrukwekkende geschiedenis van Sass Jordan. Ze is in Engeland geboren en in Montréal/Canada opgegroeid. In 1988 bracht ze “Tell Somebody” uit en begon haar solo-carrière met krachtige, sterke rock, uiteraard met een vrouw aan de microfoon. Ze heeft samengewerkt met grootheden als Aerosmith, The Rolling Stones, AC/DC en Joe Cocker.

Vooral bekend is ze van haar hits “Make You A Believer”, “You Don’t Have To Remind Me”, “High Road Easy” en “So Hard”, en ook de onvergetelijke hit “Trust In Me” die ze met Joe Cocker had voor de soundtrack van de film Bodyguard. Na wat uitstapjes in een off-Broadway show over Janis Joplin, jurylid van Canadian Idol en haar eigen merken wijn (Kick Ass Sass Wine) en whisky (Rebel Moon Whisky), richt ze zich nu weer op haar muziek en omarmt de blues. Het album “Bitches Blues” komt op 3 juni uit.

Shows:

  • za 4 juni – Weert – Bosuil
  • ma 6 juni – Raalte – Ribs & Blues Festival
  • wo 8 juni – Hoorn – Manifesto
  • do 9 juni – Breda – Mezz
  • vr 10 juni – Amstelveen – P60
  • za 11 juni – Drachten – Iduna
  • zo 12 juni – Arnhem – Luxor Live

Meer informatie: Sass Jordan online

5 mei 2022
In dit bericht:
Translate »