Vandaag kondigt Rosali – de in North Carolina gevestigde songwriter en gitarist Rosali Middleman – haar nieuwe album Bite Down aan, dat op 22 maart uitkomt. Bite Down, Rosali’s Merge Records-debuut, legt haar vast midden in een transitie. “Ik begon met het schrijven van het grootste deel van Bite Down nadat ik in de herfst van 2021 naar North Carolina was verhuisd. Het album beschrijft twee reizen door het hele land, waaronder het afscheid nemen van mijn oude huis, Philadelphia”, legt Rosali uit. “Ik besloot op de spreekwoordelijke kogel te bijten; zet mijn tanden in het vlees en de botten van het zijn in de wereld, verslind de obstakels op mijn pad en geniet glorieus van alles wat te bieden heeft – goed en slecht. Geef me nog een portie, nog een moment, nog een uitdaging, geef me nog een kans om het leven met onverzadigbare honger tegemoet te treden.”

 

Over de eerste single ‘Rewind’ zegt Rosali: ‘Ik wil dat wat ik met mijn tijd doe er toe doet en spijt afwijst, want zelfs de moeilijke momenten zijn waardevol in de manier waarop ze wijsheid onthullen en groei initiëren. Ik zou het helemaal opnieuw doen (dat wil zeggen; Rewind), wetende dat het niet de bedoeling is dat de uitdagingen in het leven worden geminacht, net zoals de vreugden en genoegens niet bedoeld zijn als het doel. Door aanwezig te zijn, kunnen we als mensen completer en completer worden, waarbij liefde de manier is om er doorheen te komen. Niet alleen het romantische soort, maar alle vormen van liefde, verlangen en opwinding die ons doorzetten naar de volgende dag.” Bekijk de zelf-geregiseerde video.

 

Bij het maken van Bite Down werkt Rosali opnieuw samen met Omaha’s beste – David Nance (bas, gitaar), James Schroeder (gitaar, synth), Kevin Donahue (drums, percussie), dezelfde band die ze in 2021 inschakelde voor het geliefde album No Medium. Ze worden in de studio bijgestaan door Destroyer-bandlid Ted Bois (toetsen). Voor de gelegenheid heeft Destroyer-frontman Dan Bejar op zijn altijd poëtische wijze wat woorden gewijd aan Bite Down.

 

Bite Down volgt op No Medium uit 2021 en Variable Happiness van vorig jaar, het veelgeprezen improvisatiegitaaralbum uitgebracht onder Rosali’s moniker Edsel Axle. Na een optreden aan de westkust ter ondersteuning van Merge-labelgenoot Mary Timony, omvatten Rosali’s headliner-tour stops in New York, Philadelphia, Chicago en meer. De weg naar Europa ligt nog volledig open en zoals Dan Bejar zegt: “It has the same sound of “I’ve traveled through fire to deliver you these songs,” but it is also quieter, more nocturnal. The quiet dread of staring down an open road, and the excitement of that.

 

12 januari 2024
In dit bericht:
Translate »