RORI heeft vandaag haar allereerste EP Ma saison en enfer uitgebracht met daarop uiteraard doorbraaksingle ‘Docteur’, maar ook de nieuwe single, het kwetsbare ‘Ma Place’.
Luister ‘Ma saison en enfer’
De jonge Belgische zangeres start 2023 goed met de release van haar debuut-EP. Op ‘Ma saison en enfer‘ neemt RORI ons mee op een eclectische trip die haar liefde voor popcultuur onderstreept. De artieste die zich als tiener verdiepte in de manga van Nana – gesust door de eerste noten van ‘Tranquility Base Hotel & Casino’ van Arctic Monkeys op de achtergrond – geeft zichzelf bloot en biedt ons een rauwe, nuchtere blik op haar alledaagse problemen.

De EP bevat uiteraard ook ‘Docteur’, de hit die RORI in de schijnwerpers zette. ‘Docteur’ was het 9e meest gedraaide nummer op de Waalse radio in 2022 en verzamelde al meer dan 3 miljoen streams. RORI speelde haar EP twee weken geleden op Eurosonic en afgelopen zomer op verschillende festivals zoals Francofolies de Spa en Solidarités. RORI vergaart ook succes over de grenzen. Zo ontvangt zij momenteel promo support vanuit Canada, Frankrijk en Zwitserland.

Als kers op de taart is de Belgische artieste de nieuwe ambassadeur van Spotify’s EQUAL programma van februari in België. Ze wordt onder andere toegevoegd aan de wereldwijde EQUAL-playlist van Spotify (859.000 volgers) en ze krijgt haar eigen billboard op Times Square in New York.

OVER RORI

RORI zette haar eerste stappen in de muziek met de groep BEFFROI. Op 16-jarige leeftijd hadden ze hun eerste succes met het nummer ‘Swim’, dat door radio werd opgepikt en waarmee de band onder andere optrad op Dour en Les Ardentes.

In 2020 trok de zangeres opnieuw de aandacht van media en radiostations met haar eerste nummers als solo-artiest. Deze nummers dienden volgens RORI als een experiment en gaf haar de vrijheid om haar volgende stappen te bepalen als in een soort muzikaal laboratorium.

2022 werd het jaar waarin RORI zichzelf volledig omarmde en ze besloot uitsluitend in haar moedertaal, het Frans, te zingen. Zo kwam het kwetsbare ‘Docteur’ tot stand, een track die explodeerde op alle radiostations en streamingplatforms nationaal en internationaal.

 

5 februari 2023
In dit bericht:
Translate »