Persbericht, 5 november 2021

Op 12 november 2021 komt het debuutalbum ‘Why Don’t We Give It A Try?’ van Roos Meijer uit. Als voorbode komt vandaag de nieuwe single en titeltrack uit. ‘Why Don’t We Give It A Try?’ stelt vragen over de staat van de wereld en de positie die elk individu daarin heeft.

Roos Meijer licht toe: “Door middel van het stellen van vele vragen probeer ik de luisteraar aan het denken te zetten. Het nummer schreef ik toen ik twee jaar geleden in London woonde, en mij overweldigd voelde door al het leed in de wereld. Een week lang probeerde ik een boos nummer te schrijven, maar uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik vooral verdriet voel als ik zie wat zich allemaal afspeelt. ‘Why Don’t We Give It A Try?’ voelt een beetje als mijn eigen ‘Imagine’ (van John Lennon). Een kritisch maar hoopvol nummer over de toekomst van de mensheid.”

Roos Meijer is een alt-folk artiest die met haar muziek maatschappelijke kwesties en thema’s belicht en zo een stem geeft aan onderbelichte verhalen van mensen over de hele wereld. Haar eerste EP ‘Maktub’ (2018) werd geïnspireerd door de verhalen van vluchtelingen die ze ontmoette. ‘Why Don’t We Give It A Try?’ is de titel van het debuutalbum dat op 12 november 2021 uitkomt, met daarop nummers geïnspireerd op gesprekken die de songwriter had met acht changemakers. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inzetten voor maatschappelijke vraagstukken zoals klimaat, antiracisme, mensenrechten, dakloosheid en feminisme.

Bij de nieuwe single, ‘Why Don’t We Give It A Try?’, heeft Roos een videoclip gemaakt met regisseur Philine van den Hul. Twee dansers improviseren een emontionele dans op de muziek en tekst, in een verlaten gebouw in Den Haag. Dit gebouw staat symbool voor hoe Roos regelmatig denkt over staat van de wereld; vervallen, grijs en kil. De changemakers die zij sprak ter inspiratie van het album gaven haar echter hoop, en brachten licht in het donkerte. Dit wordt geuit door de bezielde dans. Met de clip en het nummer hoopt Roos mensen aan het denken te zetten, en te inspireren. Bekijk de video hieronder.

Op 29 november heeft Roos de eer om samen met het prestigieuze Residentie Orkest in het PAARD in Den Haag op te treden. Dit zal haar officiële album release concert zijn. Het wordt een avondvullend concert met Roos haar volledige materiaal, gegoten in een klassiek jasje.

Kaartverkoop via Het Paard

www.byroosmeijer.com 
https://www.instagram.com/by.roosmeijer 
https://byroosmeijer.bandcamp.com

7 november 2021
In dit bericht: