Vandaag brengt songwriter Roofman de eerste single uit van zijn aankomende EP ‘The ATL EP’: een met americana geïnjecteerde indie-folkplaat, opgenomen op een vintage Tascam 388 8-track tapemachine in een kelder in Atlanta, begeleid door zijn Amerikaanse vrienden Rhett Shull (gitaar/productie), Philip Conrad (bas) en Chad Collins (drums).

Roofman over de single: “Hometown Song is voor alle mensen die ervoor kiezen om de rest van hun leven in hun kleine geboortedorp door te brengen. Ik schreef het nummer nadat ik een paar jaar geleden probeerde te verhuizen naar Amsterdam, wat niets voor mij bleek te zijn: ik hou van de stad, maar ik hou meer van mijn matige dorpje.”

Weemoedige folksongs, die altijd een zekere indiefragiliteit hebben. Thijs van der Meulen alias Roofman heeft het bijzondere vermogen om mensen naar hem te laten luisteren. Zijn melancholische liedjes, die hij soms afbreekt met humoristische aankondigingen, hebben geweldige melodieën en zijn in de beste zin van het woord intens. ‘De vreugde van verdriet’, zoals hij het noemt, lijkt mensen te raken. In een intieme setting slaagt hij net zo goed als in een grotere club wanneer hij met zijn band op pad is – het effect is hetzelfde, alleen de muzikale afwisseling en het volume zijn anders. ‘The ATL EP’ verschijnt in oktober 2023 op Clouds Hill, als vervolg op de release van debuutalbum ‘Still The Mess I Was’ eerder dit jaar.

 

Aankomende liveshows:
08.09.2023 | Bibelot, Dordrecht
10.09.2023 | Hembrug Happening, Zaandam
14.09.2023 | Het Kort en Kleinkunst Festival, Eemnes
01.10.2023 | Gigant, Apeldoorn

 

1 september 2023
In dit bericht:
Translate »