Waar songwriter Thijs van der Meulen alias Roofman vaak geïnspireerd wordt door de natuur heeft nieuwe single ‘Rainbow Junkie’ een hele andere herkomst.

“In 2019 verhuisde ik voor een half jaar naar Amsterdam” vertelt Thijs, die het grootste deel van zijn leven in het bos woonde. “Zo nu en dan fietste er een vreemde oude man door mijn straat, luidkeels zingend op zijn fiets vol met bloemen. Het was tegelijkertijd een beetje irritant maar ook heel aandoenlijk. Hij werd mijn metafoor voor alle mensen die niet in de mainstream (willen) passen.”

‘Rainbow Junkie’ is de vierde single van het aankomende debuutalbum “Still The Mess I Was”, opgenomen in de analoge hemel van Hamburg: Clouds Hill studio (o.a. The Killers, Peter Doherty, Elbow). Het album wordt op 24 februari uitgebracht door Clouds Hill. Tickets voor de releaseshow in EKKO, Utrecht, zijn nu in de verkoop! Scoor je kaartje HIER.

Stream HIER

Zang, gitaar en piano: Thijs van der Meulen (Roofman)
Gitaar: Rhett Shull
Bas: Philip Conrad
Drums: Pim van der Meulen
Producer: Johann Scheerer

Dit nummer is ontwikkeld en live opgenomen op 24-track magneetband door Johann Scheerer en Sebastian “Muxi” Muxfeldt bij Clouds Hill Recordings, Hamburg, Rothenburgsort. Gemixt door Johann Scheerer. Gemasterd door Chris von Rautenkranz van Soundgarden Mastering. Drumtechnicus is Herr Schmidt.

12 december 2022
In dit bericht:
Translate »