Of er überhaupt nog een album van Rogier Pelgrim zou komen dat was nog maar de vraag. Na jaren van intensief touren en na het uitbrengen van drie platen werd het vijf jaar geleden ineens stil rond de singer-songwriter uit Wageningen. Rogier had wel even genoeg gespeeld. Na optredens in volle kroegen, lege kroegen, vage en minder vage festivals, clubs en theaters kwam een onvermoeibare kruistocht ten einde. Er kwamen kinderen, er kwam een grote mensen baan, en de muziek verdween steeds verder naar de achtergrond. Maar helemaal verdwijnen deed de muziek nooit. Er bleven liedjes komen. En op een zeker moment is er dan toch een heilige plicht die roept.

 

Een aantal jaar geleden kwam Rogier producer en muzikant Sander Geboers tegen bij een optreden. Het klikte, en eens in de zoveel tijd spraken de twee af om te schrijven en op te nemen in een studio onder in een kantoorpand in Utrecht. Hoewel Rogier nog maar zeer zelden op het podium stond bleef hij met Sander afspreken. Een duidelijk doel hadden ze niet voor ogen, behalve dan gewoon mooie dingen maken en goeie gesprekken voeren. Langzaam maar zeker groeide er een verzameling liedjes.

 

En voor het eerste zong Rogier niet in het Engels maar in het Nederlands, in liedjes over vervlogen dromen, troost, volwassen worden, levensveranderingen, snobisme, de Wageningse uiterwaarden en verlangen naar zorgeloos leven. Rogiers muzikale helden (Spinvis, De Dijk, BLØF) waren nooit ver weg tijdens het schrijven. En na een paar jaar was er toen ineens toch een plaat.

 

Rogiers eerste Nederlandstalige album heet ‘Dit Is Niet Het Eind’. Het is een melancholische singer-songwritersplaat geworden waarin de liedjes centraal staan. Rogiers karakteristieke stem en zijn akoestische gitaar vormt de basis voor elk song. Het geheel is door Sander Geboers smaakvol aangekleed met piano, melotrone, synthesizer, orgeltjes en blazers-arrangementen.

 

Nu na vijf jaar is het tijd om de radiostilte te verbreken en deze liedjes te delen met de wereld.

 

Het voorafgaande crowdfundingsproject was dusdanig succesvol dat ‘Dit Is Niet Het Eind’ ook op vinyl wordt uitgebracht, naast cd en uiteraard (vanaf 30 april) streaming.

17 april 2024
In dit bericht:
Translate »