Rob van Horssen is een doorzetter. Een getalenteerde muzikant die zijn hele leven heeft gedroomd van zelf muziek uitbrengen. Maar zijn succesvolle onderneming slokte al zijn tijd en energie op. Net toen hij zijn bedrijf verkocht had, kreeg hij de diagnose ALS*, wat zijn hele wereld op zijn kop zette. Zoals Rob altijd al gedaan heeft, verwerkte hij ook nu zijn gevoelens via de klanken van zijn piano.

Besluit om muzikale droom na te jagen
Zo ontstonden de eerste tonen van zijn single ‘House Of Cards’, en maakte Rob het besluit zijn muzikale droom alsnog na te jagen. De boodschap van ‘House of Cards’ gaat niet alleen over de fragiliteit van het leven. Het gaat ook over de liefde en aandacht die Rob heeft mogen ontvangen nadat de diagnose ALS is gesteld.

Muzikale vriendschap tussen Marvin Dee en Rob van Horssen
Zanger en componist Marvin Dee werd diep geraakt door het verhaal van Rob en zijn ‘House Of Cards’. Er ontstond een muzikale vriendschap tussen de twee en Marvin is samen met Rob een groep muzikanten uit zijn netwerk, die belangeloos en met heel veel liefde meewerkten, de studio in gedoken om ‘House Of Cards’ tot leven te wekken.

5500 euro opgehaald voor Stichting ALS
Marvin en Rob willen met ‘House Of Cards’ een boodschap van positiviteit en hoop meegeven. Ook al is het leven eindig; het is nooit te laat om je dromen waar te maken. ‘House Of Cards’ is een meeslepende single geworden waarvan dankzij een gulle donatie uit Rob’s netwerk in het geheim ook een CD werd gemaakt. Deze CD werd op een verrassingsavond aan Rob en zijn vrienden en familie gepresenteerd. Die avond was de eerste oplage van de CD direct uitverkocht. Inmiddels is er met de CD verkoop al ruim 5500 euro opgehaald voor Stichting ALS.

Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen
Rob van Horssen: “Het is misschien een cliché bezien vanuit mensen die weten dat het leven te snel gaat stoppen, maar geniet van iedere dag. Morgen kan het leven er plots geheel anders uit zien. Stel niet uit tot morgen, wat je vandaag kunt doen. Werk niet voor later, werk voor nu. Later kan zomaar dichterbij zijn dan je denkt en hoopt. Ik dacht ook altijd dat het aan mijn deurtje wel voorbij zou gaan. Nu weet ik anders en is de tijd een zeer kostbaar bezit geworden. Mijn zandloper is voor de laatste keer omgedraaid.”

Op 2 november traden Marvin en Rob samen op bij de Nabestaandendag van Stichting ALS en het duo is inmiddels te gast geweest in radioprogramma’s op Radio Veronica, Radio 5, 100% NL en diverse regionale stations. De ‘House Of Cards’ clip, met beelden van de opnames in de muziekstudio, ging in première via Maxazine en is meer dan 4000 keer bekeken.

‘House of Cards’ is te bestellen via www.marvindee.nl. De opbrengsten van de CD verkoop gaan naar Stichting ALS.

* ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een progressieve ziekte van de zenuwcellen waarbij de spieren geleidelijk aan uitvallen. De oorzaak van de dodelijke ziekte ALS is nog niet bekend. Evenmin bestaan er medicijnen die de ziekte kunnen stoppen of genezen.

30 november 2021
In dit bericht:
Translate »