Persbericht, vrijdag 28 januari 2022

Rex Orange County brengt op 11 maart zijn nieuwe album Who Cares? uit. De Britse singer-songwriter nam Who Cares? op in Amsterdam, met de Nederlandse zanger en producer Benny Sings. Gisteravond is Rex’ nieuwe single en video KEEP IT UP uitgekomen.

In de video bij KEEP IT UP danst Rex samen met Benny door het centrum van Amsterdam, terwijl ze hun nieuwe track spelen. KEEP IT UP is de eerste nieuwe muziek van Rex Orange County sinds zijn EP Live at Radio City Music Hall uit 2020. Die EP is een opname van de twee uitverkochte shows die hij daar in 2020 nog heeft gegeven. Kort daarna moest Rex in Berlijn zijn wereldwijde Pony Tour afbreken door de pandemie. Dat abrupte einde vormde wel de voedingsbodem voor zijn vierde album Who Cares?, dat op 11 maart uitkomt.

Na maandenlange quarantaine in de UK, vertrok Rex eind 2020 naar Amsterdam om te werken met Benny Sings. Met hem nam Rex in 2017 ook al de platina single Loving Is Easy op. Wat in eerste instantie bedoeld was als vrijblijvende jamsessie, mondde uit in een dagenlange samenwerking in de Amsterdamse studio van Benny. Zo ontstond Who Cares?: “a playful record by an artist in a playful mood”. Op het album is ook Tyler, The Creator te horen (Open A Window), met wie Rex eerder samenwerkte op Tyler’s album Flower Boy uit 2017.

28 januari 2022
In dit bericht:
Translate »