Vluchten kan niet meer en wat is de waarheid, het milieu en andere zaken waar de jongeren tegenwoordig mee worstelen. De thema’s worden als ‘Marionet Thema’s’ benoemd bij het openingsnummer van de Nederlandse hiphop muzikant YoungRubbi.

Zijn nieuwe EP Draadjesvlees geeft een inzicht in de gedachtewereld van de jongeren. Met de mix van rap en moderne digibeats brengt de ‘Kunst van Moord’. Anarchie, afstemmen en influenceren. De kunst van de geschiedenis verdraaien zijn maatschappelijke thema’s die deze muzikant aan de kaak stelt.
Met de angst van de koude oorlog kent een herhaling van de jaren 80. Nu krijgt het de tekst ‘Gekken Aan De Knoppen’ en ‘Zal Ik Alvast Gaan Liggen In Mijn Graf’. De basis blijft het zelfde. Het aan de kaak stellen van onrecht en de onrust in de maatschappij. Alle druk in alles willen en alles hebben in ‘Etalage Hynosis’. Het geeft de angst voor later, iets wat de jeugd van tegenwoordig leggen bij de ouderen. Die op hun beurt dezelfde acties ondernamen wat de jeugd nu ook doet, alleen in een andere tijd.
De Bom van Doe Maar, Two Tribes van Franky Goes To Hollywood en het maatschappelijke gekheid van het Klein Orkest.

Alle partijen in alle tijden weet men de opleidingen en leraren en het gezag of religie te ondermijnen, alle politieke is niets waard, geld is er te kort en toch mag men vrij zijn om te vertellen wat er kan, boodschappen doen, albums maken en dit uitbrengen.
Maar is het er nu eigenlijk beter op geworden of herhaalt de  geschiedenis zich.

Dit album geeft dat mooi weer en laat de jonge man het globale gedachte goed van de jongeren weergeven. Het is uniek en de jeugd weet het beter……… net als toen.

6 mei 2023
In dit bericht:
Translate »