Yorick van Norden – Playing By Ear


Nederland heeft er weer een muzikale held bij! Yorick van Norden is de naam en hij weet al enkele jaren de podia onveilig te maken door als support act mee te gaan met Anne Soldaat, onderdeel te zijn van de theaterstukken Pet Sounds 50 en The Summer of Love.

Theater

Met de ervaring die hij heeft opgedaan maakt de man nu een prachtige plaat Playing By Ear. De singsongwriters songs werden al opgemerkt met zijn tweede solo album The Jester waarvoor hij een Edison mocht ontvangen. Maar dit keer gaat hij verder.
Het album begint direct met de juweeltjes ‘Empty Words’, ‘Nothing’s Ever Planned’ en het meeslepende ‘Let It Roll’.  Samen met oud Johan-gitarist Maarten Kooijman en zijn band weten ze aanstekelijke songs te maken. Met een vleugje uit de 60’s maakt het allemaal spannender. Part of me is een mooi duet met Judy Blank, waarmee hij ‘Bob Dylan De Songs De Mythe’ naar de theaters bracht. Met Maybe Tomorrow krijgen we helemaal een Beach Boys/ Beatles sound over ons heen gestort. Of beter gezegd als een warme deken over je heen gelegd.

Luchtige popsongs

De luchtige popsongs zijn voor het grote publiek aantrekkelijk te noemen en nu hij een Edison op zak heeft, met meerdere prachtige platen, mag het wel eens opgepakt worden door de radiostations om dit vaker te draaien. Of beter, dat iedereen minstens dit album op Spotify luistert voordat men het koopt! 

16 november 2021
In dit bericht:
Translate »