Yevgueni – Straks Is Ook Goed


De zuiderburen van Nederland hebben meer dan alleen indie pop en Belpop. Al jaren weet Clouseau de Nederland-/ Vlaamstalige pop te presenteren, maar  de band Yevgueni weet in Belgie regelmatig de hitlijsten te bestormen. Na hun 20 jarig jubileum album 2000-2020 is het nu tijd voor een nieuw album Straks Is Ook Goed.

Vlaamse Nederpop

Het album kent mooie liedjes die net even anders klinken dan de Nederpop van bijvoorbeeld Blof. Het is wat zachter van aard en toch intenser. Het ‘Niet Omdat’, om tijd te kopen voor een ander is even een andere invalshoek.  De verhalenverteller Klaas Delrue die prachtige verhalen weet te zingen en met ‘Alles Al Gezien’, “Net Op Tijd’ en ‘Laat Ons Winnen’ het album kleurt.
Met toetsenist Geert Noppe, die tevens in Walrus en Hooverphonic speelt, zijn de composities passend bij de songs. Het popnummer ‘En Met Jou?’ doet denken aan Clouseau pop en kan de hitlijsten bestormen, terwijl ‘De Rivier’ dit op eigen kracht kan. Maar het ‘Altijd en Nog Steeds’  is een van de mooiste liedjes van het album is.

Niet ontdekt talent

Yevgueni is niet alleen een getalenteerde band dat al 20 jaar zich bewijst. Het is eerder een diamantje dat in Nederland nog niet is gevonden.

18 februari 2022
In dit bericht:
Translate »