Het titelloze debuut van deze Amerikaanse indie band is alweer van bijna 10 jaar terug. Inmiddels heeft de band zich ontwikkeld en zijn we 6 albums verder. Het succes kent de band met het album It’s A Blitz! Opvallend is dat deze act het erg goed doet in Uk, maar voor Nederland is deze indie elektro band nog ver weg.

Zangeres Karen O weet met haar scherpe teksten de beats te trotseren. Zo weet ze de vrijheid te zoeken in ‘Wolf’. Juist omdat ze een energieke live reputatie kent, is dit op plaat over het algemeen wat ingetogen. Zo geldt dit ook voor ‘Lovebomb’ en het openingsnummer ‘Spitting Off the Edge of the World’.

Na ‘Wolf’ wordt het allemaal krachtiger en explosiever op het album met oppzwepende dance songs als ‘Fleez’ en ‘Burning’. Al weet het trio de songs ook spannend te maken met ‘Blacktop’ en het lichte ‘Different Today’, waardoor het album divers is geworden en gelijk ook heerlijk swingt.

Met de space geluiden en spoken word in ‘Mars’ sluit het trio dit album na 32 minuten af. Het zijn kwaliteit songs maar voor een album is dat nu wel ietsje mager. Dat is dan ook het enige kritiekpuntje. Al kun je je ook afvragen waarom er b-songs op een album moet komen te staan. 

3 oktober 2022
In dit bericht: