De Amerikaanse band Wovenhand is een uit de handgelopen hobby solo-project van Dave Eugene Edwards. Deze man kennen we van de band 16 Horsepower. Een band met veel potentie die in 2005 een einde aan hun activiteiten gaf.

16 horsepower

Inmiddels is het project uitgelopen tot een 20 jarig project dat inmiddels 10 albums beslaat. Al was zijn recente album Star Treatment alweer 5 jaar oud. Edwards houdt er een sterk Christelijk geloof er op na. Zijn albums zijn dan ook doordrenkt met heerlijke teksten die zwartgallig zijn en een ruw randje kent. De band wist als supportact met Tool te spelen en zou zich graag weer op de grotere podia willen presenteren.

Nick Cave

Met het album Silver Sash moet het toch gaan lukken zou je zeggen. De sound en thema’s doen denken aan Nick Cave met welke band dan ook. De indie Cultsound met folk van ‘Dead Dead Beat’, Temple Timbre’ en de holy sound van ‘Acacia’ zijn prima songs. Hoe meer draairondes je het album geeft, de meer je hoort. ‘Omaha’, ‘8 of 9’ en ‘Sicangu’ zijn dan heerlijke songs om in te duiken. De teksten te ontrafelen en je eigen te maken wat de man eigenlijk wil zeggen. Het gevoel om hem te begrijpen is een onderliggende zoektocht. Het album maakt je nieuwsgierig.

Muzikaal is het donker gedreven en vooral stuwend. Zeker een album voor de indie liefhebbers om meerdere keren te beluisteren! 

7 februari 2022
In dit bericht:
Translate »