The Wold of Dust is een pseudoniem voor de Nederlandse muzikant/producer Stefan Breuer. Inmiddels weet hij met regelmaat een album uit te brengen en met dit album True Sounds overtreft de man zichzelf.
Het album begint met het ‘Sailing’ waar hij zijn grootvader Jan in dit nummer de ruimte geeft. Het nummer is intens en zoekt de verbinding naar de luisteraar. Aan het einde krijgt het nummer wat extra boost door laat de drums in te laten komen.
Het album kent een soort van concept omdat de songs over zijn familie gaat. De single ‘Goodbye’ gaat over zijn vader en Petronella’s Death weet het verhaal te vertellen over het overlijden van Jan’s eerste vrouw die overleed bij de geboorte van haar zoon. Wanneer ‘Nel’s Passing’ het verhaal verteld over de dood van de stiefmoeder krijgt de stamboom vorm.

Muzikaal weet Breuer een sfeer van intimiteit te creëren in samenhang met een duistere sound dat doet denken aan Nick Cave die liedjes gaat zingen. De bij geluiden in de songs zijn verrassende honden geluiden. De songs zijn over het algemeen beelden en zoekt Breuer de passende muziekvorm.

Prima album voor een low budget product! 

19 september 2021
In dit bericht:
Translate »