Wonders – The Fragments of Wonder


De melodieuze metal act Wonders  produceerde eind vorig jaar hun album The Fragments of Wonder. Het album willen we nog even onder de aandacht brengen. Met Temperance/ Secret Sphere zanger Marco Pastorino  en Firewind toetsenist Bob Katsionis en voormalige Even Flow bandleden weten hier een goed album te brengen.

Het album is juist zo goed omdat de heren samen tot een beter product komen dan ze in hun voormalige bands afleverden. Of het door de gladde producties is geweest, hier is het allemaal goed in balans. Lekker vol in de sound en niet overdadig gitaarspel of keyboard solo’s. De kwaliteit hoor je in de song ‘Beyond Redemption’  en de drum wisselingen in ‘Losing the Dream’ en ‘Freedom’ waar de band moeiteloos in meegaat.  Met ‘Where The Sun Doesn’t Shine’ hebben we het juweeltje van het album in het vizier.

Met wat humor en toch een staaltje Maiden rock met nieuwe prog elementen laten deze heren weten dat ze veel in hun mars hebben.  Met het titelstuk en ‘Miracle of Life’ leveren ze een prima songs af. Misschien wat mainstream maar goed om het een verrassend lekker melodische metal album te noemen. Als tweede album is er voor deze band is het veel belovend voor de toekomst. 

8 april 2022
In dit bericht:
Translate »