Wolf Alice – Blue Weekend


De indie alternatieve rock act uit Engeland weet in 2015 in door te breken met het album My Love Is Cool. Niet dat er hitsingles vanaf komen, maar de band met Ellie Rowsell weet door veel in clubs te spelen een fanschare te verzamelen. Het tweede album Visions of a Life kreeg de ruimte tot ontwikkeling en nu is Wolf Alice in balans om hun eigen sound vorm te geven.

Het album Blue Weekend is dan ook een juweeltje dat er mag zijn. Vanaf de eerste klanken van het openingsnummer The Beach is het pakkend en het wordt met ‘Delicious Things’ alleen maar beter. Heerlijk meeslepend in de sound, pakkende gitaar of baslijntjes waar de lichte stem van Rowsell overheen galmt. Nee niet gilt maar in balans is met de muziek. Hier en daar de overdub waarbij het koortje ingezet wordt horen we in ‘Lipstick in the Glass’,  het mooi akoestische ‘Safe From Heartbreak’ en ‘How CAn I Make It OK’. Hier valt de samenzang en duetvorm prachtig in elkaar. Het is dan ook een  kracht van deze band wat men hier op dit album meer inzet. Het resultaat is dan ook dat dit album de band de ruimte geeft om een grote stap voorwaarts te zetten.
Met het postpunk nummer ‘Play The Greatest Hits’ is er een keus gemaakt om het album een andere wending te geven. Het past niet in de lijn van de songs en de volgorde van de songs. Het is eerder jammer om dit nummer hier te plaatsten.

Wanneer dit nummer eruit gehaald wordt is het een heerlijk album! 

7 juni 2021
In dit bericht:
Translate »