De Nederlandse metal act Within Temptation behoort tot een van de best verkopende muziekproducten van Nederlandse bodem. Zeker in het buitenland is het een act waar je u tegen mag zeggen. Na een voorproefje van Ritual EP eind september, is er nu een volledig album Bleed Out.

Sharon den Adel is met haar mannen weer de studio ingedoken. Het was 2019 dat Resist verscheen waarna de corona periode zijn intrede deed. Als pleister op de wond weer het mooie Aftermath gemaakt, wat gestreamd werd en met succes door de fans werd omarmd.

Oekraïne

Met ‘We Go To War’ weet de band de strijd weer te beginnen. En hoe, de band komt steviger en strijdbaarder over dan ooit te voren. Vol energie vuurt de band het titelstuk en ‘Wireless’ op je af. Volle gitaren en minder toetsen. Stevig in het zadel wordt de vlag gehesen. Met de ondersteuning voor de oorlog in Oekraïne krijgt ‘Worth Dying For’, Cyanide Love en ‘Ritual’ een beeld waar je nog steeds mee geconfronteerd wordt.

Steviger dan ooit

Het zijn thema’s die de actualiteit goed weergeven in deze passende muziekstijl. De drama van de zang en het stevig gitaarwerk wordt ondersteund door de bulderende drums en baslijnen die zich weten stil te houden op punten van bezinning. Daarna pakt de band het geheel weer op zoals in ‘The Purge’ te horen is.
Het drama in ‘Shed My Skin’ met prachtige zangpartijen van den Adel  met de brute klanken van Annisokay waardoor het nog heavier wordt.  Met het heerlijke ‘Entertain You’ wordt het album afgesloten.

Hoewel het album biedt wat we mogen verwachten van Within Temptation is het vooral steviger dit keer dan de afgelopen jaren. Met Resist wist de band een mooi album te maken en met Bleed Out komt men met een waardig opvolger.

De band weet met Evanescence vorig jaar te toeren. Komend jaar start de tour in Zuid Amerika en komt de band in december 2024 eindelijk terug in de Ziggo Dome.

20 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »