De Britse rockband Wishbone Ash staat nog steeds op de planken. Dat doen ze al sinds eind jaren 60 en weten nog even prachtige songs te produceren. Met een live album onderstreept de band dat het nog even een goede live act is als in de jaren 70.

Het waren de hoogtijdagen voor de band. Met gitaristen Andy Powell en Ted Turner weet de band een unieke sound te brengen. Deep Purple gitarist Ritchie Blackmore bracht de band naar Decca en wist hier een deal te tekenen.

Glory jaren 70

De eerste albums werden een succes en het album Argus werd een juweeltje. Daar waar bands graag  US  willen veroveren gaat men over op een Amerikaanse sound. Dat geeft wrijving en Turner verlaat de band. De albums worden wat gladder en het succes blijft uit. Met probeert met New England de weg terug te vinden, maar ergens is de magie verloren.

Met King Crimson/ Uriah Heep bassist John Wetton keert de magie even terug. Al wilde Wishbone Ash Here Comes The Feeing niet opnemen. Een song waar Wetton in geloofde. Hij verlaat Wishbone Ash en scoort met zijn band Asia een enorme hit met dit nummer.

De jaren 80 bleef het rommelen en valt de band uiteen.
Half jaren 90 weet Powell het podium weer te vinden onder de naam Wishbone Ash. Dat geeft rechtzaken en gedoe. Dit krijgt eind jaren 90 een einde

Memory lane

Het live album Live Dates Live kent vooral songs van de jaren 70 als het mooie openingsnummer ‘The King Will Come’ , ‘Warrior’ en ‘Throw Down The Sword’ met een heerlijke gitaarsolo. Het tweede blokje is van het album Wishbone Four. ‘Rock N Roll Widow’ en het popliedje ‘Ballad Of the Beacon’ komen wat schuchter over in de zang al gaan gitaarpartijen heerlijk te keer. Deze gezamenlijk gitaarspel horen in het blues nummer ‘Baby What Do You Want Me To Do’. Al is het een cover van Elvis Presley, deze band weet dit prachtig te vertolken.

Met het populair nummer ‘The Pilgrim’ en ‘Blowing Free’ keert men terug naar de succesvolle albums Pilgrim en Argus. Het album is sluit men af met ‘Jailbait’ en ‘Lady Whiskey’ uit dezelfde begin tijd.
Het album is dan ook een walk through memory lane en de hoogtijdagen van deze Britse band.

8 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »