Het Nederlandse trio WIES bestaat uit Jeanne Rouwendaal, Tobias Kolk en Dan Huijser. Het trio wist in 2018 de Amsterdamse popprijs in de wacht te slepen. Een jaar later verscheen het nummer ‘Soms Is Het Te Laat’ tot Megahit en sleept de band de Grote Prijs van Nederland binnen. Het debutalbum Het Is Een Wies kent nu een opvolger Alles Anders.

Een album waarmee de band hun identiteit meer vorm geeft. De poprocksongs ‘Sigaret’ of het Nederpopliedje ‘Leugenaar II’ had ook op een Susan en Freek of MEAU album kunnen staan. Dan zou het met een samenzang zijn. Nu weet Jeanne het in haar eentje prima te vertolken. Het zijn de songs met verhaal dat iedereen herkent. ‘’ De Dag Is Hier Begonnen’ of ’Voor de Gek’ zijn mooie intieme luisterliedjes die uitmonden tot lekker popsongs.
Het gitaargetokkel van ‘Ik Kijk Niet Meer Terug’ en de ‘Interlude’ naar ‘Wat Is Er Misgegaan’ maakt dat het album al meer naar het de kant van MEAU valt.
Het is niet dat men de reizende Nederlandse ster nadoet. WIES weet hun eigen geluid en verhaal te brengen. Door net even meer body en instrumenten in de songs te brengen waardoor het meer een band vorm is geworden. Dat horen we in het laatste liedje ‘Ook als Ze Er Niet Meer Zijn.’

Al passen ze in de komende route van Eurosonic Noorderslag, daarna een hitje als ‘Ik Zie Ik Zie’, dat pakkend is en daarna zoveel mogelijk festivals gaan spelen. Dan zal volgend jaar de echte doorbraak album gaan verschijnen. Maar dit is zeker een goede aanloop hiervoor.

 

 

6 november 2023
In dit bericht:
Translate »