Het debuutalbum van Wh^rl geeft niet direct de wervelwind als de titel doet vermoeden. Het album staat vol intieme mooie songs die als basis puur in een singer-songwriters stijl door Jurgen Veenstra zijn gemaakt.
Wanneer Stefan en Arno Breuer de songs van Ruud en Jurgen onder handen nemen, krijgt het een alternatief indie sausje. Het is niet glad geproduceerd en kent een mooi rauw randje.

Songs als ‘Tell Me How You Do It’ en ‘Turning Reason Into Water’ krijgen meer kleur wanneer de band zijn dienst bewijst. Met overstuurd gitaargeluid van ‘Scraps’ en ‘Power to the Bees komst de sound van The Gun Club opborrelen. Terwijl de songs als ‘Hellfire playground’, ‘Evil Tangerine’ en ‘Searching Through the Ashes’ lieflijk aandoen, zijn de teksten donker van aard, maar gelijk ook weer intiem en persoonlijk van aard.

Het album is in een notendop  ‘One Dead Family’ met een muzikaal tintje. Het uitgedachte ‘Laughter on Parade’ is een opvallend mooi liedje dat vanuit een klein piano liedje uitgewerkt wordt.

Een debuut met mooie high lights.

24 november 2023
In dit bericht:
Translate »