Wanneer Wende haar Franstalige zangperiode afrond gaat ze experimenteren met muziek. Dat is de hoofdmoot en dat ze dit met Nederlandse teksten kleur geeft blijft een shot in de roos. Ze stijgt met het nieuwe album Sterrenlopen boven zich zelf uit.

S10 en Froukje

Samen met haar band duikt ze in de moderne popmuziek. Vraagt S10 en Froukje om aan te sluiten en dan hebben we het koninklijk trio van de huidige Nederlandse popmuziek. De vrouwen hebben een stem dat door het land gedragen wordt. Al mist Eefje de Visser hier nog. Het Nederlandstalig popmuziek krijgt wat Ellen ten Damme ooit gezaaid  heeft. Theatraal en met een serieuze boodschap in de songs gemengd. OF het nu de dood is in ‘Jij Idiote Dood’ of de liefde in ‘Hou Me Vast’.

Kwetsbare thema’s

Wende weet als geen ander de kwetsbare thema’s aan de kaak te stellen. ‘Bloed in mij Bloed’ waarbij de bloedlijn in je lichaam zit en gemengd met helden en daden van het verleden. Het ‘Alles Weggegeven’ of ‘Lege Stoelen’ zijn titels waar een verhaal achter zit. Een verhaal met drama en hoop. Met Froukje als ‘Troostzoeker’ is een kleinkunst liedje dat kwetsbaar en mooi als een popliedje ontpopt. Het geheel komt tot zijn recht komt door de samenzang van deze mooie vrouwen die elkaar goed aanvoelen in de huidige tijd.

Met S10 weet ze te gaan ‘Sterrenlopen’ en hoor je het theaterstuk door het liedje heen. Het is de zoektocht naar jezelf en de wereld om je heen die invloed heeft op je. Ga je mee? Luister dan dit album of cd.

Mooi gemaakt en terecht dat Wende een bijzonder mens is die dit zelf uitbrengt en zonder creatief compromis haar verhaal verteld.

 

23 september 2023
In dit bericht:
Translate »