Walk the Moon – Heights


Wanneer Nicholas Petricca  3 maatjes weet te strikken om een band te beginnen, weet hij in 2010 de naam Walk The Moon, van The Police song ‘Walking On The Moon’  aan de band te geven. Het past bjj de moderne 80 sound. Met ‘Anna Sun’ van het debuutalbum weet men airplay te krijgen. RCA neemt de band onder hun hoede en met scoort met ‘Shut Up and Dance’ wereldwijd. Het album Talking is Hard krijgt de prijzen. Nu weet men met Heights  vijfde album te presenteren.

80’s

Het concept blijft hetzelfde. De sound van de 80’s hoor je hier alom. Wat te denken om Phil Collins met Talking Heads te mixen dan krijg je “Fire In Your House’. Al is dit met de Zuid Afrikaanse muzikale held Johnny Clegg en zijn zoon Jesse.  Of het koortje van ‘Rise Up’ zou Take That kunnen zijn. Het klinkt allemaal zoet en smooth. Het zijn heerlijke meezingers van songs. De hoge stem is vooral voor vrouwen een lekker meezing momentje en de refreintjes van  ‘My Kids’, ‘I’m Good’ en ‘Rise Up’. Spannend wordt het niet, maar zeker vermakelijk tot het eind met ‘Population of Two’

Hit machine

Het album is vooral een hit machine plaat. De band weet met hun aanstekelijke songs de hitparades te bestormen en wellicht zalen vol jongeren te vullen. Het album is erg glad en pakkend in de songs.

  

26 november 2021
In dit bericht:
Translate »