De 44-jarige Texaanse singer/songwriter Wade Bowen timmert al ruim twee decennia aan de weg. In 2002 maakten we kennis met de uit Waco, Texas, afkomstige Bowen met de release van zijn debuutalbum Try Not To Listen. Sindsdien heeft Bowen een respectabel aantal albums uitgebracht en is hij met name in Texas een gevestigde naam. Toch is hij nog steeds op zoek naar die grote doorbraak en hoopt dat met zijn nieuwe album Somewhere Between The Secret And The Truth die doorbraak te bereiken.

Bijdragen van Lori McKenna en Vince Gill

Voor dit nieuwe album koos hij een ander pad dan voor hem gebruikelijk; de afgelopen jaren kwamen de liedjes niet meer als vanzelf uit zijn vingers en zocht hij naar een ander perspectief. Hij besloot om het album in Nashville op te nemen en ging de samenwerking aan met songwriters als Lori McKenna, Eric Paslay, Drew Kennedy en Randy Montana met als doel een album te maken dat iedereen zou aanspreken, dus ook de liefhebbers van Countrymuziek buiten Texas. Verder wist hij de eerder genoemde Lori McKenna én Vince Gill te strikken om een nummer samen op te nemen. Waarschijnlijk is hij in zijn missie geslaagd want Somewhere Between The Secret And The Truth is een uitgebalanceerd album geworden met voldoende variatie, ondanks dat Bowen grotendeels trouw blijft aan de Countrymuziek.

De Texaanse Roots niet verloochenen

Lekker is om het op de Countryblues-rocker ‘Honky Tonk Roll’ los te gaan en ook ‘She’s Driving Me Crazy’ leent zich uitstekend om een feestje te bouwen. Maar volgens goed gebruik moeten er ook enkele ballads terug te vinden zijn. ‘Burnin’ Both Ends of the Bar’ is doordrenkt met melancholie, het semi-akoestische ‘It’s Gonna Hurt’ is gevoelig en ‘If You Don’t Miss Me’ kan met een ander arrangement zomaar een hit-in-de-dop worden. De al eerder genoemde samenwerkingen zijn de hele mooie ballad ‘A Beautiful World’ (ft. Lori Mckenna) waar Bowen oprecht breekbaar klinkt en het rustige ‘A Guitar, A Singer And a Song’ waar we dus een bijdrage van Vince Gill horen. Maar het is toch vooral de ijzersterke opener en leadsingle ‘Everything Has Your Memory’ samen met ‘The Secret To This Town’ die indruk maken. Somewhere Between The Secret And The Truth is waarschijnlijk precies datgene dat Bowen voor ogen had; een eerlijk en oprecht album waarmee hij zijn Texaanse “Countryroots” niet verloochent en dat nu voorzien is van dat laagje “Nashville-vernis”. Veel luisterplezier. 

5 september 2022
In dit bericht:
Translate »