De Finse band HIM is vooral bekend door hun duistere kant. Het Heartagram was hun logo en zanger Ville Valo kondigde in 2017 al aan dat de band nog een tournee deed en dan het voor gezien houdt. Hoewel de band geen hits scoort met singles weet de band toch een constante fanbasis te houden.

Het was eigenlijk creatief op. Dat wil niet zeggen dat de band geen muziek meer wil maken. Daar  weet Ville Velo als eerste zijn solo debuut te presenteren met zijn band Agents, maar nu voor het echte werk te gaan onder de naam VV.
De gothic sound word daar gelaten en de man duikt nu meer in de popsound. De nieuwe sound onthuld zich in het openingsnummer ‘Echolocate Your Love’ maar krijgt helemaal gestalte in het daarop volgende  ‘Run Away From The Sun’. Het is allemaal luchtig en pakkend, swingend en zal zo de hitlijsten kunnen bestormen. Toch weet de band met het titelstuk een donkere sound te brengen. Al is dit wel een van de mooie songs. Het is spannend in de compositie en gelijk swingend en met de akoestische gitaar weet Velo er een laagdrempelig totaaltje van te maken.
Met het relaxte  ‘Heartful of Ghosts’ weet Velo een mooie uitgewerkte ballad te vertolken. Terwijl Saturmine Saturnalia al hangend in de sound een lekkere rocksound geeft.
Daar waar de fans denken dat het HIM geluid verdwenen is, gaat Velo dit uitwerken tot meer. Meer rock, meer pop, meer heavy en meer indierock. Kortom het is voor een breed publiek gemaakt.

Het mag dan ook als een fijne verrassing zijn zo aan het begin van het jaar!

10 januari 2023
In dit bericht:
Translate »