Wanneer Paul Hewson de band Virgin Prunes startte wist hij nog niet dat deze band een toonaangevende band zou gaan worden. Het heeft ook bijna 10 jaar geduurd dat zanger Gavin Friday met de Ierse band  The Virgin Prunes met het debuutalbum kwam.

We kenden de sound van The Cure, Adam & The Ants, Rema Rema en Wire. Met de laatste band wist Friday Colin Newman te strikken om dit album te produceren. En met succes! If I Die I Die kent een stevige hypnotiserende sound van ‘Caucasian Walk’ dat de indie sound wist te kleuren. De songs als ‘Wall of Jericho’, ‘Decline and Fall’ en de hit ‘Baby Turns Blue’ zijn nog steeds heerlijk. Het gitaargeluid van ‘Theme for Thought’ was voor die tijd uniek maar doet het nog steeds goed.

Het album kent nu zijn 40 jarig jubileum. Hier zijn de bonus tracks en remixen om de popsound erin te schuiven aan toegevoegd. Het past in die tijd dat er overal remixen en lange uitvoeringen van werden uitgebracht. De donkere indie dance zaaltjes waar de mensen in donkere kleding in het blacklight ronddwalen en dansten in de stroboscoop licht zodat alles vertraagde. En Paul Hewson? Die vulde deze zaaltjes onder een nieuwe naam Bono met zijn nieuwe band…. U2. 

15 november 2022
In dit bericht:
Translate »