De Noord- Hollandse band Vintage Dutch is bij toeval ontstaan. De band The Tibbs zocht een nieuwe zangeres. Gitarist Paul Jonker was gecharmeerd van Kim Berger en vroeg om zangeres te zijn voor een side project die Jonker had met wat vrienden. Het resultaat is een band dat lekkere soul met dance en funk weet samen te voegen.

Het album In My Own Voice begint met de dance stijl van ‘Break it Down’ waarin je al een vleugje soul in terug vindt. Met het nummer ‘Til The Max!’ weet men de dance met een de funk te combineren en met een mengsel van storytelling-zang krijgt het een lekkere swing. Wanneer de mellow sound van ‘Just Feel This Way’ begint is het op het album de start van een heerlijk album. De zangstijl komt hier goed uit de verf en weet de band de sound te vinden waar het naar op zoek is.
‘This Time’ doet wat denken aan een oude sound waarbij er nog 78 toeren van 10” inch schijfjes op de draaitafel liggen. Wel of geen bakeliet, het klinkt wel gezellig en met het ‘It Must Be Love’ en ‘Just Me’ wordt het alleen maar mooier.

Het album kent vooral een sound van soft meeslepende soul pop songs die het heerlijk doen op feestjes, als achtergrond muziek of live. Met het ‘Checkmate’ kent een beetje Caro Emerald idee, waardoor het zomaar een groot succes kan gaan worden. 

7 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »