Wanneer de Milanees Touré zijn ode voor zijn vader, de Afrikaanse grootheid Ali Farke Touré doet, tourt hij door de wereld en komt de man op een gegeven moment de bandleden van Khruangbin tegen. De ontspannende muziek keert terug in hun gesprek met als gevolg dat er een samenwerking ontstaat. Dit alles in het teken van Ali. Deze man kennen we in Europa eerder van de samenwerking met Ry Cooder.

Het album is dan ook een heerlijk ontspannen album met fijne songs die je overal gerust kunt opzetten. Tonga Barra, Diarabi of het heerlijk openingsnummer ‘Savanne’. Het zijn de song die dit album tot een aantrekkelijk album maken. Sfeervol zonder dat je de teksten wellicht kunt verstaan. Maar er is een vertaling van Frans naar het Engels in het boekje gedaan zodat je de verhalen kunt blijven volgen wanneer Frans niet je basistaal is.

De sound is meditatief of zelfs hypnotiserend, dat wanneer het album stopt je uit deze trance komt. Het is de kracht van Ali en deze songs krijgt nu een herleving in een modern jasje. Mooi gedaan en zeker een waardig tribute aan de man! 

6 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »