Victory Hall – The Someday Herald


De band Victory Hall is een gezelschap uit Bordeaux. Onder leiding van Julian Pras weet de band hun debuutalbum te presenteren. Met een popsound dat tegen de singer-songwriters genre aan schuurt maakt het muzikaal lekker pakkend.

Van metal naar singer-songwriters

Dat Pras dit voor het eerst doet, dat is niet het geval. Met zijn band Mars Red Sky maakt hij de metal podia onveilig en dat kent dan ook een keerzijde. Het is een album geworden waar alles songs verzameld zijn om op te zetten. Van de 60’s sound van ‘Oh Cult Leader’ dat overgaat naar de psychedelische 70 sound van ‘The Burning State’. Al is het ‘Golden Times’ een juweeltje van dit album. De mooie zanglijnen en akoestisch liedje brengt even weer een andere sfeer op het album. Een album dat veel diversiteit kent waardoor je je gaat afvragen waar dit naar toe leidt. Misschien wat te divers om een basis schare aan fans aan zich te binden.

Kwaliteit in de dop

Toch zijn er veel songs in de basis lekker zoals het ‘Switching Cars & Changin Flights’. Het maakt dat het een prima low budget album is. Je hoort de kwaliteit van het album in de muziek. Bij een groot label met geld zou dit voor het grote publiek toegankelijker zijn. 

7 januari 2022
In dit bericht: