Viagra Boys – Cave World


De Zweedse postpunkers waren al te zien op het festival van Down The Rabbit Hole. De aanstekelijke postpunk van deze heren brengt je in beweging en laat je niet stil zitten.

Het derde album Cave World kent een groot diversiteit in de songs. Het openingsnummer Baby Criminal is een lekker opwarmertje voor wat er gebeuren gaat. Het uptempo nummer ‘Troglodyte’ geeft weer een heel andere sound dat het hoekige ‘Punk Rocker Loser’ dat ook een donkere zang kent. Het heeft te maken met hun kijk op de complottheorieën en de anti vaccinaties. Dat brengt de frustraties mee in ‘Creepy Crawlers’ en ‘Big Boy’ met Jason Williams (Sleaford Mods).

Het album gaat van good old indie sounds van ‘The Cognitive Trade’ uit de 80’s die doen denken aan Bauhaus naar de lichte klanken van de Jean Michael Jarre intro van ‘Globe Earth’ om over te gaan naar de agressieve dancerock a la Prodigy in ‘Ain’t No Thief’. Het maakt het geheel wat rommelig voor de luisteraar. Het springt wat te veel van de hak op de tak.

Al is deze band live zeker een energieke act, zoals we dit hebben kunnen zien. De band komt terug op 10 december in TivoliVredenburg. 

8 juli 2022
In dit bericht:
Translate »