De Amerikaanse Americana band Venice is al jaren razend populair in Nederland. Met he top 2000 nummer ‘Family Tree’ weet de band al  jarenlang de fans stil te krijgen. Wanneer de band in 1997 bij Jan Douwe Kroeske de twee meter sessie deed kreeg de band een boost. Inmiddels zijn we heel wat jaren en weet de band nog altijd mooie albums te brengen.

Het concept is helder. De meervoudige vocalen bepalen een belangrijke rol bij de familie Lennon. Roger Waters huurt de band in voor The Wall Live Tour en Mark Lennon levert zijn bijdrage aan Ozzy Osbourne Blizzerd of Ozz reissue album.

Dit album kent weer heerlijke popsongs als ‘Fools Gold’,  het jare 70 nummer ‘Blaming On the Milkyway’ en ‘Morning Star’, maar kent natuurlijk prachtig ingetogen Americana singer songwriters songs als ‘Odd & Ends’.
De gezamenlijke vocalen zijn nog even mooi als 25 jaar geleden. De heren zijn wat ouder en hebben veel muzikale meters gemaakt. Het album is dan ook een album wat we van Venice moeten verwachten. Misschien niet nieuw maar zeker lekker zo, in het zonnetje!

2 maart 2024
In dit bericht:
Translate »