Tribute Velvet Underground

The Velvet Underground, een band die half jaren 60 begon. De band met Sterling Morrison, Maureen Tucker, John Cale, Lou Reed en Nico. De band die met Andy Warhol, die de hoes tekende, debuteerde met een classic album tot op de dag van vandaag. De meeste mensen kennen het album The Velvet Underground & Nico van de gele banaan op de hoes.

Maar dit album, gedreven door seks, drugs en rock and roll, met donkere teksten, is een inspiratiebron voor de vele muzikanten die daarop volgden. Dit is dan ook een tribute aan de band van de inmiddels overleden legendes Lou Reed en John Cale.

Dan hoor je ook bekende namen zoals Micheal Stipe (REM) op ‘Sunday Morning’ en een waardig Lou Reed opvolger Matt Berninger (The National) die de single ‘I’m Waiting For The Man’ voor zijn rekening neemt. Sharon van Etten weet met Angel Olsen Nico te vervangen op ‘Femme Fatale’. Naast de huidige popidolen als St Vincent, King Princess weet Andrew Bird met Lucius een prachtige versie van ‘Venus in Furs’ te maken en is Iggy Pop met Matt Sweeney de studio ingedoken voor het slotstuk  ‘European Sun’.
Het is dan ook een mooie introductie om de Velvet Underground te leren kennen, om daarna de albums en boeken van John Cale en Lou Reed op de platenmarkt te halen.

Goed gelukte tribute! 

6 september 2021
In dit bericht:
Translate »