De Nederlandse rockgitarist Ad VandenBerg

weet met Randy van Eisen en Koen Herfst een solide basis te maken voor VandenBerg 2.0. Voorheen scoorde de gitarist met Jos Zoomer, Dick Kemper (nu producer) en Bert Heerink (solo) hits scoorde als ‘Burning Heart’ en ‘Different Worlds’. Het succes bracht Ad Van Den Berg tot Whitesnake, waarmee hij aan het roer stond tot het grote succes van deze rockband van David Coverdale.

Met een ongeluk moet VandenBerg zijn loopbaan bij Whitesnake beëindigen. Daar waar de reünie in 2012 uitblijft weet Ad een nieuwe formatie te vormen met Jan Hoving;  VandenBerg MoonKings.  Maar toch trekt de rocksound van toen en zoekt Ad de sound dat schuurt aan Whitesnake. Het geeft hem de ruimte om zijn eigen songs van deze band te spelen. Dit in combinatie met nieuwe en good oldies.
Vandenberg presenteert 2020 met zanger Ronny Romeo een nieuw album. Met succes als het gaat om het album. Live zien we Romeo snel vertrekken naar een volgend project van Frontiers rec.

Het nieuwe album Sin

is vanaf de eerste klanken eerder een Whitesnake achtig album geworden. Het recente album gaf nog even de ruimte om te zoeken waar de nieuwe sound lag. Met de nieuwe Zweedse zanger Mats Levén weet VandenBerg hun juiste man te vinden. Zijn zangstijl is direct en past in de rockstijl van VandenBerg. Het album is dan ook een van de betere albums van VandenBerg geworden. Het openingsnummer geeft direct zijn visitekaartje weer. Powerful en in your face knalt ‘Thunder and Lightning’ uit de speakers. Het gitaarspel is zeker niet verleerd al heeft het even op zich laten wachten.

‘House of Fire’ en het titelsong ‘Sin’ zijn prima songs die in de lijn van Whitesnake liggen, maar zeker Vandenberg songs zijn. Van de dreigend gitaarspel gaat het album over naar de swingend luchtig ‘Light it Up’ en het melodramatisch ‘Walking On Water’.
Wanneer het vinyl omgedraaid wordt rockt het weer als vanouds met ‘Burning Skies’ en ‘Hit The Ground Running’. Het opvallend Vandenberg tintje zit weer in de ballad. Dit keer is het ‘Baby You’ve Changed’ om daarna af te sluiten met ‘Out Of The Shadows’.

Dat gaan we dan ook zien. De band mag gepresenteerd worden en dat doet men morgen in de Boerderij te Zoetermeer en de dag erop thuis in het Metropool van Enschede.
Daarna zal de band vanaf november veelvuldig in de Nederlandse poppodia te zien zijn.

 

24 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »